Ez a lépés alacsonyabbra teszi a „nukleáris küszöböt” – itt az orosz válasz az amerikai atomfegyverek Európába küldésére

2022. október 30. 07:36

„Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az atomfegyverek – így az Európában lévő szabadesésű bombák – korszerűsítésére vonatkozó terveket” – közölte Moszkva.

2022. október 30. 07:36
null

Ahogy arról korábban portálunk is beszámolt az Egyesült Államok bejelentette, hogy nukleáris fegyvereket küld Európába. Erre most megérkezett a orosz reakció is. Oroszország közölte szombaton, hogy a korszerűsített amerikai B61 harcászati atomfegyverek gyorsított felvonultatása az európai NATO-támaszpontokra

„Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az atomfegyverek – így az Európában lévő szabadesésű bombák – korszerűsítésére vonatkozó terveket” – jelentette ki Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes a RIA-Novosztyi orosz állami hírügynökségnek nyilatkozva.

Oroszoszágnak összesen 5977 nukleáris robbanófeje van, ebből 1588 van felszerelve, bevethető állapotban összesen. Az Egyesült Államok összesen 5428 nukleáris robbanófejjel rendelkezik, ebből 1588 bevethető azonnal.

Az Egyesült Államok mintegy száz nukleáris robbanófejet tárol Európában, olaszországi, németországi, törökországi, belgiumi és hollandiai támaszpontjain.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Egy Ember
2022. október 30. 11:51
Figyelmeztetésként egyet most Varsóra kilőnék annak a németek is örülnének. Aztán két hetet adni a jenkiknek távozásra, majd Prágára és így közelíteni Berlin felé. Ha meg visszalőnek akkor meg vége mindenek még az amerikaiaknak is.
mokány
2022. október 30. 09:53
Szét lehet - e pukkantani a Föld bolygót atommal ?
mokány
2022. október 30. 09:49
Noch nicht beszarren .
Zolotarjov
2022. október 30. 09:21
És ugye a Belgorod valahol ott kószál az Atlanti-óceánon néhány száz kilóméterre az USA partjaitól..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!