Már az orosz állami tévén is arról beszélnek, hogy nagyon rossz a helyzet a fronton

2022. október 06. 11:08

„Kijevet és Harkivet valószínűleg nem fogja tudni elfoglalni Oroszország” – hangzott el az orosz állami Rosszija 1 televízió műsorán.

2022. október 06. 11:08
null

Alekszander Szladkov szavait a Portfolio idézte, az orosz haditudósító a Rosszije 1 műsorában először is hangsúlyozta: a most mozgósítottak felkészítése és kiképzése még hosszú idő, mivel „az orosz hadvezetés annyira törődik a katonákkal,” hogy nem akarja őket megfelelő kiképzés nélkül a frontra küldeni. Szladkov szerint még körülbelül 2 hónap lehet, mire az orosz haderő egy nagyobb offenzívát le tud folytatni Ukrajnában, annak ellenére, hogy szerinte most „sikerült stabilizálni a frontvonalat.”

Szladkov elismeri: a „különleges katonai művelet” kezdetén az orosz haderő jelentős veszteségeket szenvedett, ezért „jó, hogy most történik a mozgósítás,” hiszen „csak elpocsékolták volna” a most behívott katonákat a művelet elején. A haditudósító szerint az orosz hadsereg

nyilvánvalóan nem rendelkezik a megfelelő képességekkel ahhoz, hogy elfoglalja Kijevet, illetve gyorsan megszerezze Harkivet”,

meglátása szerint a mostani állomány viszont elegendő a négy annektált ukrán megye (Donyeck, Luhanszk, Herszon, Zaporizzsja) biztosításához.

Nyitóképen: Szétlőtt orosz helikopter. Illusztráció. Fotó: Maxym Marusenko / NurPhoto / AFP

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jusztiscsak
2022. október 07. 06:55
Kapnak majd kiképzést az újonnan behívott muszkák. Az ukrán hősök megtanítják majd a szegény kényszersorozott ruszki gyerekeknek, hogy kell gyorsan meghalni a fronton. Egyre jó az egész, még több ember áldozat szárad majd a lelkén a tömeggyilkos, háborús bűnös, KGB-s Putlernek.
Gordon.
2022. október 06. 18:24
Az itteni úri közönségnek egy kis szívderítő emlékeztető saját korábbi megnyilvánulásaikat illetően: - A hülye is tudja, hogy Oroszország nem támadja meg Ukrajnát. - Addig húzigálták a maci bajuszát, amig az felébredt és dühbe jött. - Pár nap alatt elmossa Putyin a náci ukrán vezetést. - Az orosz haderő félkézzel felmorzsolja az ukrán hadsereget. - A ruszkik még a határnál röhögve megsemmisítik az Ukrajnának küldött hadianyagot. - Mariupolban amerikai tábornokokat fognak el. - Titkos kémiai és biológiai laboratóriumokat találnak az elfoglalt Azovstal-ban. - Pár héten belül vége a náci ukránoknak. - Az orosz haderőt nem lehet legyőzni. - Alakul az igazságosabb többpólusú világrend. - A BRICS országok szövetsége... - A világ nagyobbik része Oroszország mellett áll. - A szankciók nem ártanak Oroszországnak. - Stb. stb. stb... Ezzel szemben a valóság, legalábbis ebben az univerzumban...
lendvaiildiko
2022. október 06. 18:11
Minél nagyobb győzelem októberben, annál nagyobb vereség februárban. A csehek örömködnek a volt Kelet-Poroszországon, míg a haladók szankciózgatnak, belefáradnak. Közben senki sem gondol a fagyban kínlódó, kibombázottakkal ....
menasagh
2022. október 06. 16:07
...mert van olyan vélemény hogy jó a fronton lenni ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!