Áll a bál a briteknél: saját miniszterének kellett megvédenie Liz Trusst

2022. október 18. 13:48

James Heappey szerint nem most van itt az ideje a konzervatívok vezetőjének leváltásának, miközben rohamosan fogy a levegő a miniszterelnök körül.

2022. október 18. 13:48
null

Nem most van itt az ideje a vezetőváltásnak – érvelt James Heappey fegyveres erőkért felelős miniszter, aki megvédte a brit miniszterelnököt, Liz Trusst. Hozzátette, hogy azok a felvetések, amelyek szerint Liz Truss helyére olyan jelöltet állítanak, aki egyesítené a pártot, alaptalan pletykák.

Truss asszony ragaszkodott ahhoz, hogy a konzervatívokat a következő parlamenti választásokon is ő fogja vezetni, annak ellenére, hogy a fordulatai miatt küzd a tekintélye megmentéséért.

A Munkáspárt Truss álláspontjától függetlenül választásokat sürget.

A BBC politikai szerkesztőjének, Chris Masonnak nyilatkozva Truss bocsánatot kért a hibákért, amelyeket a szerencsétlenül járt minibüdzsé kapcsán elkövetett. Hétfőn Jeremy Hunt kancellár szinte az összes adócsökkentési javaslatot visszavonta, amelyeket a korábbi kancellár, Kwasi Kwarteng a múlt hónapban terjesztett elő.

A miniszterelnök kedd délelőtt a kabinet ülését vezette, később pedig várhatóan a párt jobboldalán álló tory képviselők európai kutatócsoportjával is tárgyalni fog. Truss pedig kabinetminisztereivel és a hátsó padsorokban ülő képviselőkkel tartott megbeszéléseket, hogy megpróbálja megnyugtatni pártját.

Rachel Reeves, a Munkáspárt árnyékkancellárja a BBC Breakfastnek azt mondta, hogy

Szerinte a miniszterelnök „megszabadíthatja magát és mindannyiunkat ettől a nyomorúságtól, ha lemond és általános választásokat ír ki”.

Nyitókép: MTI/EPA/Bloomberg/Pool/Daniel Leal

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roughneck
2022. október 18. 18:48
Lizzy Lizard...
evvan
2022. október 18. 17:45
Mit is mondott Medvegyev Truss kinevezésekor? "Őrségváltás Nagy-Britanniában: őrült-nagybácsi ment, bolond-nagynéni jött” „inkompetens és középszerű termonukleáris orosz russzofób”, Margaret Thatcherként pózol, anélkül, hogy képességeinek akár 5%-kal is rendelkezne Mindenkivel veszekedni fog, mindent elbukik, és szégyenben távozik, mint elődje” És lőn?
Devian
2022. október 18. 15:54
Nekik már úgyis mindegy.
Sincero
2022. október 18. 15:36
Korábban ő akarta megnyomni a piros gombot. Most neki nyomtak piros gombot. Hamar lejárt a szavatossága Rockefeller bácsiéknál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!