A fehéroroszok készenlétbe helyezték az ország haderejét

2022. október 14. 09:15

Vlagyimir Makei, fehérorosz külügyminiszter beszéde során kijelentette, felkészültek rá, hogy válaszoljanak, amennyiben a szomszédaiktól bármilyen provokáció érkezik.

2022. október 14. 09:15
null

Fehéroroszország terrorellenes művelet beindítását jelentette be, a minszki vezetés szerint készenlétbe helyezték a hadsereget és a különleges szolgálatokat is. Vlagyimir Makei, fehérorosz külügyminiszter beszéde során kijelentette, felkészültek arra, hogy válaszoljanak, amennyiben a szomszédoktól bármilyen provokáció érkezik. 

Az ország ellenzéki politikusai attól félnek, hogy Aljakszandr Lukasenka elnök beszáll Moszkva oldalán az ukrán-orosz háborúba.

– mondta az Izvestia orosz napilapnak a fehérorosz külügyminiszter.

Kapcsolódó

Politico: Ukrajnát nem hatják meg Lukasenka fenyegetései

A brüsszeli lap szerint „a minszki kardcsörtetés ellenére” a kijevi erők bagatelizállják egy újabb fehéroroszországi invázió kockázatát. Bővebben...

A brüsszeli lap szerint „a minszki kardcsörtetés ellenére” a kijevi erők bagatelizállják egy újabb fehéroroszországi invázió kockázatát.

Nyitókép: Henadz Zhinkov/AFP

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2022. október 14. 17:23
A brit fogadóirdáknál lehet fogadni, hogy hányan dezertálnának a Lukas Sanyi csapatából.
Armageddon
2022. október 14. 13:52
Fosik a traktoros!
oegyg
2022. október 14. 12:25
Miközben két kézzel szórják az oroszoknak a lőszert, tankokat? Ráadásúl az egyik legrosszabban felszerelt hadsereg Európában, elavult technikával. Arról ne is beszéljünk, hogy a fehéroroszok többsége nem támogatja az oroszok invázióját. Ez csak szájkarate.
foldizs
2022. október 14. 10:41
Mind a két traktoros téeszelnököt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!