A Le Monde szerint Magyarország olyan mint Chile, Pakisztán, Kenya és Tunézia

2022. október 12. 10:46

Érdekes gazdasági teóriát közölt a francia lap.

2022. október 12. 10:46
null

Kifejezetten érdekes gazdasági teóriával rukkolt elő a Le Monde francia lap. Ahogy írták, az Egyesült Államok szigorítja a politikáját, aminek hatására a fejlődő országokból menekülésnek indult a tőke. Szerintük ilyen fejlődő országnak számít

Chile, Pakisztán, Kenya, Tunézia és hazánk, Magyarország.

Mi ez a teória?

Szerintük amióta a FED, az amerikai jegybank kamatemelésbe kezdett az első félévben, az infláció leküzdése érdekében, a tőke kezdi elhagyni a feltörekvő piacokat, gyengítve azoknak a valutáit. Kifejtették, hogy 55 milliárd dollárról 80 milliárd dollárra emelkedett a 2022-re várható tőkekiáramlásra vonatkozó előrejelzés, aminek kapcsán fenyeget szerintük a fizetési mérleg válsága.

Nyitókép: Le Monde

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. október 13. 08:01
A befektető alatt pontosan kit is értünk? Mert aki óriási pénzeket mozgat a világban keresztül kasul a nagyobb profit érdekében az a spekuláns. A befektető az aki egy adott szervezet, térség boldogulásában érdekeket, képes és hajlandó is tenni ennek érdekében. Magyarország az Unió egyik fundamentálisan rendben lévő gazdasága, alacsony a munkanélküliség és jelenleg is sok termelő beruházás van folyamatban, stabil vezetése van és minden narratíva ellenére igenis befeketetőbarat politikát folytat. Alacsonyak az adók és nem lehetetlen a bürokrácia sem. Az MNB jelenleg 10% felett tartja az alapkamatot, a pénzügyi kötelezettségeinkenk eddig mindig eleget tettünk. Teljesen logikus, hogy innen menekül a tőke egy olyan helyre, ahol kb 10% ponttal alacsonyabb a kamat.
vicomt
2022. október 12. 16:24
Pont a franciák kiáltoznak?Le Monde??Hiszen már több az iszlám mecset,mint kéne.Már nincs igazi Franciaország.Lassan az iszlám uralja a francia hont.Miről pofáznak??Macron egy báb.A franciák rossz lóra tettek.Rá fognak fizetni arra,hogy macront istenítik.Ők fogják ezt megérezni a bőrükön.Nem sajnálom őket.Minden a népen múlik.Ezt választották??Akkor rajta!
szandrarabo
2022. október 12. 16:16
A sok hülyeség miatt van ez. Összevissza kapkodás és a populista intézkedések vezettek ide.
syphax
2022. október 12. 13:29
Stan tök ugyanolyan mint Pan. Csak az egyik KÖVÉR ÉS ÓRIÁSI NYAGYDARAB, A MÁSIK MEG CSONTSOVÁNY ÉS TÖRPÉNYI ALACSONY. De egyébiránt totál egyforma...a kalapjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!