A választások előtt fenyegetőzött, most gratulált Meloninak Ursula von der Leyen

2022. október 22. 14:54

Együtt minden nehézséget le fogunk küzdeni – hangoztatta az Európai Bizottság elnöke.

2022. október 22. 14:54
null

Giorgia Meloni új olasz miniszterelnök kormányával együtt szombaton letette a hivatali esküt Sergio Mattarella államfő előtt a római Quirinale elnöki palotában. Korábban írtunk róla, Ursula von der Leyen megfenyegette az olaszokat: „Ha a dolgok rossz irányba mennek, akkor vannak eszközeink, mint például Lengyelország és Magyarország esetében” – nyilatkozta az Európai Bizottság elnöke az olasz választásokkal kapcsolatban.

Az új kormány a jövő héten kér bizalmat a parlamentben. Ursula von der Leyen az ünnepélyes esemény alkalmából üdvözletét küldte az új olasz miniszterelnöknek.    

Gratulálok Giorgia Meloni kormányfői kinevezéséhez, aki az első nő ebben a tisztségben – írta az Európai Bizottság elnöke a Twitter mikroblog portálon. „Konstruktív együttműködésre számítok az új kormánnyal a közösen megoldandó óriási kihívásokkal szemben. (...) Európának szüksége van Olaszországra.

Együtt minden nehézséget le fogunk küzdeni

– tette hozzá. Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke szintén üdvözölte Melonit Twitter-üzenetében, amelyben ugyancsak azt hangsúlyozta, hogy „Európának szüksége van Olaszországra”.    

Meloni pártja, az Olasz Testvérek (FDI) a szeptember 25-i parlamenti választásokon aratott történelmi győzelmet. Jobboldali szövetségeseivel, Matteo Salvini Liga pártjával és a Silvio Berlusconi volt miniszterelnök vezette Hajrá Olaszországgal abszolút többsége van a törvényhozásban.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2022. október 22. 19:36
Hányadék korrupt USA ügynök. Mint a jáspis kígyó. Majd fog még fenyegetni is, most jó eNberkedik. Köp.
masikhozzaszolo
2022. október 22. 17:47
És mi lesz túl a vizen most? Túl a vizen Túl a vízen egy kosár, abban lakik egy madár. Abban lakik egy madár, aki engem rég hogy vár. Várj madárkám, várj, várj, várj, este hozzád megyek már. Megvizsgálom szívedet, véle szeretetedet. Túl a vízen zörgős malom, ott őröl az én galambom. Ott egyebet nem őrölnek, csak bút s bánatot eleget. Nékem is van egy bánatom, odaviszem, lejáratom. Egy szem búza, kettő rozs, felöntöttem, járja most. Én istenem, halálom, nem ér engem az álom. Mer az álom nyugodalom, s a szerelem szívfájdalom. Én istenem, teremtőm, de beteg a szeretőm. Jaj, istenem, gyógyítsd meg, harmadnapra fullaszd meg
zakar zoltán béla
2022. október 22. 16:54
Fogva vagyon a néni!
Palatin
2022. október 22. 16:54
Nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy Orbánra nemcsak Magyarországon lesz nagy szükség továbbra is, hanem egész Európában. Ha Merkel ma még német kancellár lenne, vagy Trump még amerikai elnök, akkor most nem lenne háború. Mondom én, aki nem voltam nagy rajongója rgyiknek sem. De pl. Merkel egyet tudott: egyensúlyozni, mint egy zsonglör. Merkel letünésével nem lesz többé nyugaton senki, aki csak sejtené is, hogy merre felé kell haladni. Pedig sajnos ö sem volt egy jó navigátor, de legalább elsüllyedni nem hagyta a hajót. Eltünnek a világítótornyok nyugaton. Van der Leyen, Weber, Verhofstadt stb. ilyen kaliberekre van bízva Európa jövöje? Hidegrázás. A Sargentini-féle poshadt, elgombásodott, büzös klima lengi be az egész intézményt. ORBÁNRA ÓRIÁSI SZÜKSÉG LESZ EURÓPÁBAN, MERT Ö TUDJA EGYEDÜL, HOGY MERRE LENNE ELÖRE. Most szidják, de majd követni fogják. Orbánnak szerintük soha nincs igaza, de amikor a valóság visszaüt, akkor kiderül, hogy éppen hogy Orbánnak van igaza. Ö az egyetlen, aki tudja, hogyan lehet megmenteni a kontinenst. Európa jövöje azon múlik, hogy ezt Brüsszel felismeri-e. Von der Leyen csak a libernyákokat képviseli az únióban. Az egész családja amerikai gyógyszergyáraknak alkalmazottja, vagy vezetö munkatársa. Ö a legkorruptabb az egész unióban. Már ez önmagában szerzödésszegés. Az unióra a legnagyobb veszélyt jelenleg ö jelenti, akinek semmiféle áttekintése nincs a világpolitikai folyamatokról, tudatlanságában, önállótlanságában túlpörget mindent, egy szabályos ámokfutásba kezdett. Most, hogy életében először látott hullákat Ukrajnában, annyira fel ment benne a pumpa (vagy csak megjátssza), hogy heteken belül fel akarja venni az unióba Ukrajnát ez az elmeháborodott. Nem tudok mást mondani rá, "absolute Fehlbesetzung", ahogy a németek mondják. Az unió főnöke is csak úgy lett, hogy a két ellentábor nem fogadta el egymás jelöltjeit, így megállapodtak egy "senkiben". Az ö "stratégiája" az alkalmatlanok tipikus mintáját követi, miszerint: "Fogalmam sincs, hogy mi lenne a helyes út, de ha azt követem, amit a körülöttem levők harsognak, akkor nagy baj nem lehet. A biztonság kedvéért még rá is teszek egy lapáttal" Mindent túlpörget, még a politikai bölcsesség csírái is hiányoznak belöle. Elképesztő. Nem hiszem, hogy az unió épen túléli ezt a figurát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!