Közeleg Bahmut eleste? A Sky News szerint a frontvonal már a külvárosban húzódik

2022. október 28. 21:58

A település elfoglalása kulcsfontosságú lenne az egész donbaszi régió ellenőrzése szempontjából.

2022. október 28. 21:58
null

Mostanában sokat hallani a donyecki Bahmut körüli harcokról. A Sky News írt egy cikket arról, hogy mi folyik a kelet-ukrajnai város körül, és miért lenne nagyon fontos az oroszoknak a város elfoglalása. 

Bahmutot lépésről lépésre közelítik meg.  A szárazföldi támadás ugyan csak júliusban vált intenzívvé, a tüzérség azonban öt hónapja lövi a települést, amelynek

elfoglalása kulcsfontosságú lenne az egész donbaszi régió ellenőrzése szempontjából.

 A Bahmut körüli harcok intenzívvé válása azt mutatja, hogy Putyin – az egyértelműen kudarcnak tekinthető elmúlt pár hét után – kézzelfogható és látványos sikerre törekszik – írják.

 A frontvonal jelenleg a külvárosban húzódik, a jelentések szerint a támadás élén a Jevgenyij Prigozsin vezette Wagner-csoport halad.

Bahmut elfoglalása elvágná az ukrán utánpótlás útvonalait, és az orosz erők a Donyecki tartomány kulcsfontosságú ukrán települései, Kramatorszk és Szlovjanszk felé indulhatnának. Oroszországnak nagy szüksége van a bahmuti győzelemre, mivel a múlt hónapban az ukránok ellentámadásaiban elvesztette az ellenőrzést a Harkivi régió jelentős része felett, valamint Herszonban is romlottak az esélyei – áll a rövid összefoglalóban.

A Telex térképeket is készített a város körüli harcokról, ezeket itt érheti el.

Nyitókép: Tankelhárító akadályok a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Bahmut egyik szállodája előtt 2022. október 28-án.MTI/AP/Efrem Lukackij

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MTom
2022. október 29. 12:01
LOL jol idozitett cikk, azutan hogy az ukranok 48 ora alatt visszanyomtak par kilometert az oroszokat Bakhmutbol. amit azok kb ket honap alatt foglaltak el :)
vajda
2022. október 29. 10:43
"Közeleg Bahmut eleste?" Szeretem a Mandiner cikkeit. Ez év július elején olvastam itt, hogy már csak napok vannak hátra Szlovjanszk elestéig. "Felkészül Szlovjanszk: már csak pár kilométerre vannak a nagyvárostól az oroszok Ahogy mi is írtunk róla, az egyik helyi katona is azt mondta, hogy előreláthatóan hatalmas csata lesz a városban." Mandiner, július 5. Néhány fidernyák/fidkány akkori kommenje: - "Hehe.. úgy látszik, ráharaptak az ukrán csalira. A hős és agyafúrt ukrán hadsereg bátor visszavonulásokkal készteti egyre nagyobb tempóra a törött gerincű orosz sereget.. abban bízva, hogy a hoholok utáni loholástól szívinfarktust kapnak." Cross Wire - Felkészül Odessza! mexmax - In memoriam Ukrajna. Élt 31 évet. Gyugyesz - A lendületbe került orosz haderőt megállítani kérdéses, mely párosul az ukránok mentális kimerülésével, a csapatok, az erők széteső zavarával... Nyilvánvaló, hogy a NATO derék cionista vezetői a NATO korlátozott hadba-vetésén munkálkodnak, annak kockázatát taglalják... -megsúgom, végtelen a kockázat... Gyzoltan - Mostanában nem készül brit online térkép a harcok állásáról, pedig megnézném...vajon miért is nem ??? scorpicores Mi van fiúk Szlovjanszkkal?
luisbathhelena
2022. október 29. 10:26
A cikk feléig nem derült ki hogy kik támadnak és kik vedekeznek
files32
2022. október 29. 09:48
Csak nehogy Wagnerék összevesszenek a ruszki hivatásosokkal a zsákmányon és egymást lődözzék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!