Két orosz állampolgár egészen Alaszkáig menekült a katonai szolgálat elől

2022. október 07. 07:23

Menedéket kértek az USA-tól.

2022. október 07. 07:23
null

Két orosz állampolgár egy alaszkai szigetre menekült a kötelező katonai szolgálat elől, és menedéket kért az Egyesült Államoktól – közölte csütörtökön Lisa Murkowski amerikai szenátor hivatala.

Karina Borger, az alaszkai szenátor szóvivője e-mailen továbbított közleményében tudatta, hogy Murkowski hivatala kapcsolatban áll az ügyben az amerikai parti őrséggel, valamint a vám- és határőrséggel.

Az orosz állampolgárok arról számoltak be, hogy Oroszország keleti partvidékének egyik településéről menekültek el a kötelező katonai szolgálat elől”

– olvasható a közleményben. A republikánus Murkowski és alaszkai szenátortársa, Dan Sullivan szerint a két férfi a 600 lakosú Gambell település közelében érte el a St. Lawrence szigetet hajón. Sullivan közölte, hogy kedden reggel értesítették őt a történtekről. Gambell 58 kilométerre van a szibériai Csukotka-félszigettől.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-én rendelt el az ukrajnai háború miatt részleges mozgósítást, amely a hivatalos kommunikáció szerint 300 ezer tartalékos, lehetőleg harci tapasztalatokkal rendelkező embert érint.

(MTI)

Nyitókép: Alaszka / Wikipedia

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2022. október 07. 22:33
''Két orosz állampolgár egészen Alaszkáig menekült'' A túlpart helyenként közelebb van, mint Tihany a Balaton valamelyik pontjáról nézve. Aki nem tudja ezt, annak ütős hír lehet
Gyuri05
2022. október 07. 09:48
USA visszaküldte őket az oroszokhoz, mert kőrözés alatt voltak, kábítószer témában.
masikhozzaszolo
2022. október 07. 09:14
Scholtz felhívására, mozgósítsunk, sátorozva sorok állnak a kaszárnyák előtt a németeknél. Biztosan.
MyOp
2022. október 07. 08:38
Hát Kamcsatkáról kézenfekvőbb Finnország helyett Alaszka fele venni az irányt. Én megértem, onnan nézve qva messze van az ukrán front.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!