Újabb rendőr vallotta bűnösnek magát George Floyd halálának ügyében

2022. október 26. 10:51

Vádalkut kötött, így nem gyilkossággal vádolták meg.

2022. október 26. 10:51
null

Újabb rendőr vallotta magát bűnösnek George Floyd gyilkosságával kapcsolatban – írja a CNN. J. Alexander Kueng vádalkut kötött a Minnesota állam ügyészségével, így cserébe nem gyilkossággal vádolták, azaz enyhébb büntetést kapott. Kueng volt az, aki a fekete férfi letartóztatása során az áldozat hátán térdelt, míg Chavin Floyd nyakán térdelt. 

George Floyd percekig könyörgött az életéért, jelezte, hogy nem kap levegőt, ám mivel korábban erőszakosan viselkedett, a rendőröket ez nem hatotta meg, ami az életébe került. Derek Chauvin-t tavaly áprilisban ítélték el, több mint 22 évig lesz börtönben. 

A jelentések szerint Kuenget korábban már bűnösnek találták, amiért nem állította le a Floyd nyakán térdelő társát és nem segített a fekete férfinak, a mostani per szövetségi ügy volt és állami szinten kötött vádalkut. Kuengnak így három évet kell letöltenie, ám az alku része, hogy azt a szövetségi perben kapott ügyben kapott büntetésével együtt töltheti le egy szövetségi intézményben.

Nyitókép: Emmanuel Dunand/AFP

 

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2022. október 26. 20:44
Bíden pribékjei kényszerítették.
Gyugyesz
2022. október 26. 16:39
George Floyd. Meghalt 2020. május 25-én. Majd ugyanazon év november 3-án Joe Bidenre szavazott. Abszolút hős.
Robi54
2022. október 26. 14:31
Nemzeti hőst csinálnak egy drogos néger bűnözőből. Talán szenté is avatják.
files32
2022. október 26. 14:18
Wesley Snipes volt az áldozat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!