A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Franciaországban áramjelentés fogja követni a tévés időjárás-jelentéseket

2022. október 06. 09:56

Az ország energiahálózat-terhelésének aktuális állapotát fogják mutatni.

2022. október 06. 09:56
null

Franciaországban a megszokott televíziós időjárás-jelentések a télen várható energiaválság miatt úgynevezett áramjelentéssel egészülnek ki, melyek az ország energiahálózat-terhelésének aktuális állapotát fogják mutatni - számolt be a kormány csütörtöki bejelentéséről a Le Parisien nevű francia fővárosi napilap.

Az újítással, mely része a francia nemzeti energiamegtakarítási tervnek, minél több embert szeretnének rábírni a spórolásra. A kormány reményei szerint ugyanis az áramfelhasználás lakossági szintű csökkenésével lehetővé válik, hogy az áramszolgáltatások zavartalanul működjenek a várhatóan szűkösebb, téli időszakban is.

Az időjárás-jelentéseket követően a lakosok zöld, sárga vagy piros jelzéseket láthatnak a tévéképernyőkön.

Zöld jelzésnél az ország áramfelhasználása kiegyensúlyozott, a sárga az áramszolgáltatás leterheltségét jelzi, vörös jelzésnél pedig ellátási zavarok, áramkimaradások történhetnek. Vészesebb esetekben az áramfogyasztást is korlátozhatják. Ez azt jelentené, hogy a embereket arra kérnék, csökkentsék áramfogyasztásukat reggel 8 és 12 óra, valamint 18 és 20 óra között. Az áramhálózat állapotát az RTE francia áramszolgáltató is feltünteti honlapján, „ökoWatt” jeligével. 

Franciaországban azért alakulhatnak ki áramellátási problémák, mert az ország 56 atomerőművének mintegy fele karbantartás miatt nem üzemel.

(MTI)

Nyitókép: Thierry Grun / ONLY FRANCE / AFP

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. október 07. 12:21
Eddig úgy tudtam, hogy nettó exportőrök, de felteszem mióta a németeknek amerikai utasításra beszolgáltatni (amikor majd nem süt a nap és nem fúj a szél), így lehet, hogy nem marad elég.
brekker
2022. október 06. 18:08
Nemsokára az lesz, hogy arról lesz jelentés, ha van áram. Persze csak azoknak, akik megőrizték a Szokol rádiót, és van tartalék laposelemük hozzá. Valahogy mögé volt gumizva duplán (9V), hogy tovább szóljon, bár elvileg tölthető volt.
masikhozzaszolo
2022. október 06. 14:18
230 Volt. De már nincs.
MaBaker
2022. október 06. 13:29
Az államnak és az energiaszolgáltatóknak az a feladata, hogy ELLÁSSÁK a lakosságot energiával és nem az, hogy a lakosság úgy táncoljon, ahogy az energiaszolgáltató vagy az állam fütyül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról