Tűzoltás közben zuhant le egy repülő Szicíliában (Videó!)

2022. október 28. 12:42

A balesetben mindkét pilóta életét veszítette.

2022. október 28. 12:42
null

Az  I-DPCN lajstromjelű Canadair CL-415-ös épp egy hegyvidéki területen hajtott végre tűzoltási műveletet, mikor a baleset történt. A repülőgép Linguaglossa közelében egy hegygerinc felett végrehajtott éles fordulót követően kezdett süllyedésbe –írja az Airportal.hu légiközlekedési szakportál.

A pilóták hiába engedték ki az oltóanyagot, a repülő nem tudott kiemelkedni a völgyből és a hegy meredek lejtőinek csapódott, majd kigyulladt. A polgári védelem közlése szerint a repülőgép megsemmisült, később közölték, hogy mindkét pilóta életét veszítette.

Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: Patricia De Melo MOREIRA / AFP

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smokey eye
2022. október 28. 18:02
Kis magasság + alacsony sebesség + éles forduló = katasztrófa. Nyilván ők sem voltak kezdők, mégis elhibázták, ahogy sokan mások is . Ez a légi tűzoltás is egy rohadt veszélyes szakma. R.I.P.
Hang
2022. október 28. 14:54
Tipikus pilótahiba. Sajnos a fizikát nem lehet megb...i..... Béke velük.
luxusbatar
2022. október 28. 14:17
Nincs meg a tudásom, hogy bíráljam a pilótákat, de nem egy, nem két gép és ember halálát okozta már a szűk fordulózás.
Kovács József
2022. október 28. 14:16
Nyugodjék békében! Nagyon fontos munka az övék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!