Putyin traktort kapott a 70. születésnapjára Lukasenkától

2022. október 07. 20:54

Még egy klafa vetőgép is járt hozzá!

2022. október 07. 20:54
null

Traktort adott ajándékba Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök orosz hivatali partnerének, Vlagyimir Putyinnak 70. születésnapja alkalmából, jelentette pénteken a Belta fehérorosz állami hírügynökség.

Arra a kérdésre, milyen traktort ajándékozott Putyinnak, Lukasenka azt felelte, „fehérorosz traktort”, amilyet ő maga is használ a saját kertjében. Hozzátette, a traktorhoz ajándékba ad egy vetőgépet is.

Így Duda (Andrzej Duda lengyel elnök), Morawiecki (Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő) és Európa nem fog éhezni, nem kell kenyeret lopni Ukrajnából” – fogalmazott Lukasenka Szentpéterváron, ahol a a Független Államok Közösségének (FÁK) egynapos informális ülésén vesz részt.

Helyszíni beszámolók szerint a szentpétervári ülésen Lukasenka a traktor - egy BELARUS 1523.3 – papírjait adta át Putyinnak. A papírokról készült képet a Pul Pervogo nevű Telegram-csatorna is közzétette. A traktort gyártó Minszki Traktorgyár (MTZ) a Telegramon azt közölte, hogy magát a járművet éppen összeszerelik, és hozzátették, hogy a vezetőfülke ablakai sötétítettek, a fülkébe pedig klímaberendezést is beszereltek.

Fehéroroszországban a traktorgyártás már a Szovjetunió idejében is a balti ország egyik legfontosabb iparága volt. Négy éve Lukasenka – aki a Szovjetunió idején termelőszövetkezeti elnök volt – négy zsák saját termesztésű krumplit ajándékozott Putyinnak a karácsonyi ünnepekre.

Kapcsolódó

Mutatjuk, milyen születésnapi ajándékokat kapott Putyin az utóbbi években Bővebben...

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oegyg
2022. október 08. 20:36
Lehet amúgy, hogy a fehérorosz elnök ezt gúnyos, ércelődő viccnek szánta.. mert a szankciók bevezetése óta kevés dolgot tudnak legyártani, többek közt gépjárműveket és munkagépeket alkatrészek híján csak nagynehezen vagy sehogy. Ha Putyin vette a lapot, akkor az ajándék átvétele után otthon ordított egy nagyot magában.
foldizs
2022. október 08. 20:00
Most már legalább lesz, amivel magára vessen!
LancelotDuLac
2022. október 08. 18:59
Putyin traktort kapott a 70. születésnapjára Lukasenkától - meg gumicsizmát xDDDDDDD
fonak
2022. október 08. 18:08
Így néz ki: https://royaltraktor.hu/termek/belarus-mtz-1523.3-3
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!