Az Olaszország-szakértő szerint kétharmados fölényt is szerezhet a jobboldal

2022. szeptember 24. 20:35

„Természetesen Olaszországban sincs lefutott választás, ki kell várni a végét” – fogalmazott Szomráky Béla.

2022. szeptember 24. 20:35
null

Bár a vasárnapi választások előtt utoljára közzétett közvélemény-kutatásokban az Olasz Testvérek, a Liga és a Hajrá, Olaszország! szövetsége megközelíti az ötvenszázalékos támogatottságot, nem tekinthető még lefutottnak a voksolás kimenetele. Ugyanakkor kétharmados fölényt is szerezhet a jobboldal – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szomráky Béla Olaszország-szakértő.

„Minden esély megvan arra, hogy az Olasz Testvérek (FdI), a Liga és a Hajrá, Olaszország! (FI) által alkotott konglomerátum fölényesen megnyeri a szeptember 25-i választásokat.

Természetesen Olaszországban sincs lefutott választás,

ki kell várni a végét. Még az is elképzelhető, hogy kétharmados parlamenti fölényt szerez a jobboldal, tekintettel arra, hogy Itáliában változatlanul nem »trendi« nyíltan jobboldalinak lenni” – mondta el kérdésre válaszolva a szakértő.

Hozzátette:  „Nagypolitikai értelemben természetesen az, hogy hosszú idő után jobboldali kézben lesz a kormányzás, és alapvető fordulat következhet be a talján külpolitikában, gazdaságpolitikában. Miközben a jobboldali pártszövetség egyértelműen elkötelezett az atlanti orien­táció mellett, Brüsszelben az eddigi hivatalos olasz politika helyett teljesen más álláspont várható”.

Nyitókép: AFP

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2022. szeptember 25. 12:17
Úgy legyen.
Belakiss
2022. szeptember 25. 09:58
Kell egy nap reménykedés, fideszszoponcok?
Belakiss
2022. szeptember 25. 09:57
Hehehe
remi
2022. szeptember 25. 07:42
Hűha, ez aztán a szagértő. Az ilyen-olyan közvéleményhamisítók ilyen-olyan számaiból generált mandátumbecslések közt akad olyan amelyik kétharmadot mutat(ott, amikor még szabad volt nyilvánosságra hozni) a 3 pártból (valójában 4) álló jobbos tömbnek, aminek a létezése is eléggé valószínűtlen esemény, a felszín alatt ugyanis elég kemény ellentétek vannak köztük (is). Az ún. "aggregált" (vagyis az összes közv.hamisító számaiból átlagolt) mandátumbecslés egyébként sima jobbos többséget, de nem kétharmadot vetít előre. De este majd jól meglátjuk. Helyesebben majd reggel, mert 23:00-kor zárnak a szavazóhelyiségek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!