Oroszország lőszert vásárol Észak-Koreától

2022. szeptember 06. 08:30

Az amerikai hírszerzés szerint Oroszország a rövid hatótávolságú rakétákon és tüzérségi lövedékeken túl várhatóan további észak-koreai felszereléseket próbál majd vásárolni a jövőben.

2022. szeptember 06. 08:30
null

Oroszország több millió tüzérségi lövedéket és rakétát vásárol Észak-Koreától a nemrég titkosítás alól feloldott amerikai hírszerzési adatok szerint. Ez annak is lehet a jele, hogy a globális szankciók súlyosan korlátozták az ellátási láncokat, és arra kényszerítették Moszkvát, hogy a számkivetett államokhoz forduljon katonai utánpótlásért – írja a The New York Times.

A közzététel napokkal azután történt, hogy Oroszország megkapta az első iráni gyártmányú drónszállítmányt, amelyek közül amerikai tisztviselők szerint néhánynak mechanikai problémái voltak. Amerikai kormányzati tisztviselők szerint

 Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország a rövid hatótávolságú rakétákon és tüzérségi lövedékeken túl várhatóan a jövőben további észak-koreai felszereléseket próbál majd vásárolni.

– mondta Mason Clark, aki az Institute for the Study of War Oroszország-csoportját vezeti.

A New York Times cikkét itt olvashatja el.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Vyacheslav Madiyevskyy / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pathfinder76
2022. szeptember 06. 12:56
Az amerikaik rengeteg külföldről vásárolt fegyvert használnak,aknavetőket,géppuskákat,páncéltörőket,légvédelmi rendszereket,stb. Németek ugyanez. Fel sem merül,hogy az éhező Észak-Korea gyakorlatilag egy zsák rizsért odaadja a fegyvereit,és az oroszok olcsóbban veszik meg,mint a saját gyártás?
jánosbácsi
2022. szeptember 06. 12:31
Kifogytak a készletek. Lőjenek nyíllal oszt jónapot.
bf109g6
2022. szeptember 06. 11:36
Ebben nem a lőszer a lényeg. Hanem az orosz pénz, ami é-koreába áramlik, és a két ország közeledése. Minél inkább távolodik az usa meg az eu moszkvától, az annál jobban közeledik iránhoz, é-koreához. Kérdés, peking mit szól ehhez, de mintha simulnának az ellentétek kínai-orosz vonalon. És egy orosz befolyás alá kerülő phenjan vagy teherán komoly gond, leginkább washingtonnak (meg tel-avivnak...). Elég, ha ez a két ország a terepet adja, a rakétákat majd az oroszok szállítják. Persze lehet, ez csak simán kötözködés moszkva részéről, az ellenségem ellensége a barátom alapon. Amúgy moszkvának van pénze, koreának lőszere azonnali szállítással, ez sima üzlet. Majd amikor egy lelkes, pár tízezres csapat elkíséri a lőszeresvonatot, hogy vigyázzanak az árura, na az lesz érdekes helyzet. Pufi vezér akárhány emberét odaadná az oroszoknak, meghalni az usakránok ellen, csak borsot törhessen a demokraták orra alá.
sersem4
2022. szeptember 06. 11:15
Több titkos, meg szuper titkos jelentést szemléz a mandi naponta, mint az FSZB a napi értekezletein.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!