Orosz külügy: Európát öngyilkos lépésre vette rá az Egyesült Államok

2022. szeptember 06. 14:37

Szerintük az Egyesült Államok a felelős Európa gázellátási válságáért.

2022. szeptember 06. 14:37
null

Az orosz külügyminisztérium szerint az Egyesült Államok felelős Európa gázellátási válságáért, mivel az európai vezetőket arra az „öngyilkos” lépésre késztette, hogy megszakítsák a Moszkvával való gazdasági és energetikai együttműködést.

Arra a kérdésre, hogy minek kell történnie ahhoz, hogy a kulcsfontosságú Északi Áramlat-1 gázvezeték újra elkezdhesse a működést, Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a Reutersnek nyilatkozott:

Elmondta, hogy az USA régóta arra törekszik, hogy megszakítsa az Oroszország és az európai nagyhatalmak, például Németország közötti energetikai kapcsolatokat. Hozzátette, hogy az uniós országokban „birka-provokátorok” szerepét játszó politikai erők kerültek hatalomra.

Washington „dominanciája érvényesült” – mondta Zakharova. Hozzátette: „Ez abszolút öngyilkosság, de úgy tűnik, ezen keresztül kell menniük”.

Nyitókép: MTI/EPA/Abaca pool/Yuri Gripas

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2022. szeptember 06. 22:05
A németek aljas módon megépíttették az Északi Áramlatot, hogy Ukrajnát a lopása és a zsarolási potenciálja miatt kikerülhessék, továbbá ők oszthassák el az európai országoknak az orosz gázt, most meg öles nyelvcsapásokkal nyalják az Ukránok seggét és nem használják az Északi Áramlat 2-őt. Úgy néz ki, nagyon eredményesen hallgatták le az amerikaiak a nyugati partnereik vezetőit, mert arra tudják őket kényszeríteni, hogy saját érdekeik ellen politizáljanak.
Sany Xepi
2022. szeptember 06. 19:02
Ez egy pontos meghatározása annak, hogyan adták el Európát az újkommunisták.
Dezsőke
2022. szeptember 06. 17:38
békét
Kanmacska
2022. szeptember 06. 17:33
Az európai zöldeknek jól jött ez a háború. Van ürügy a fosszilis energia felhasználásának megszüntetésére és kifizetődővé válnak a zöld beruházások, pl. a folyékony hidrogén felhasználása, elektromos autók, stb. Hogy közben a nyugatiak megfagynak és bogarat kell enniük, az pont megfelel a zöldek céljainak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!