Egy amerikai lengyel bemutatta Oroszország elpusztításának tervét

2022. szeptember 17. 07:33

Janus Bugajszki szerint az ukrajnai konfliktus lesz Oroszország összeomlásának kiváltó oka.

2022. szeptember 17. 07:33
null

Egy amerikai kormányzati tanácsadó forgatókönyve szerint össze fog omlani az orosz kormányzat a mostani problémák súlya alatt.

Faged State: Útmutató Oroszország széteséséhez” címmel jelent meg új könyve Janus Bugajszki ismert Kelet-Európa-szakértőnek, aki a washingtoni Jamestown Alapítvány kutatója, televíziós műsorvezető és kormányzati tanácsadó. Bugajszki szülei lengyelek, akik az 1950-es évek elején már Angliában éltek.

A szerző Nagy-Britanniában tanult, rövid ideig a BBC-nél dolgozott, majd 32 évesen az Egyesült Államokba költözött. Barátai „az új Brzezinszkinek” is hívják. A Ria Novosztyi szerzője szerint a könyv „Washington dédelgetett álmának megtestesülése, nemcsak a történelem vége, hanem hollywoodi happy end is” – írja a Ria Novosztyi.

Bugajszki forgatókönyve szerint Oroszországban a központi kormányzat összeomlik a problémák nyomása alatt.

Az egyik változat szerint Moszkva mindent a régiók belátására hagy, Oroszország válik.

A Kreml csak névlegesen kormányoz, a régiók úgy kormányoznak, ahogy akarnak. A másodikban a régiók kikiáltják függetlenségüket, „új területi formációk” jelennek meg, amelyek harcolnak majd egymás között, a határ menti országok pedig aktívan beavatkoznak a konfliktusokba.

Az ukrajnai konfliktus ássa meg Moszkva sírját?

De mi vezethet ide? Bugajszki azt írja, hogy az ukrajnai konfliktus lesz Oroszország összeomlásának kiváltó oka. A Voice of Americának adott interjújában a szerző bevallja, hogy kalauzát jóval a háború kezdete előtt írta. „Ebben az optikában minden próféciája úgy néz ki, mint egy amerikai akcióterv, amelynek célja Oroszország meggyengítése és szétzúzása”.

Az író felfedi az amerikai kormányzat további lépéseit is. Először az emberi jogi aktivisták és a „független újságírók” tesznek fel kérdéseket Oroszország „dekolonizálása” érdekében. Másodszor,

Washingtonban alig várják a szankciók késleltetett hatását, és gazdasági problémákon és a régiók egyenetlen fejlődésén fognak spekulálni

– írja Viktorija Nyikiforova, a cikk szerzője.

Nyitókép: AFP

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2022. szeptember 17. 17:32
A hadikommunizmusban sem omlottak ossze! Az oroszok hazafiassagbol siman osszezarnak. Ellenben a nyugati felhigult szines tarsadalmakkal. Jo pelda volt II Erzsebet miatt a 9 oras varakozast vallalok kielemzese. Feher 95%-ban, a maradek indus. Na kb ennyi lenne azoknak az aranya, akik fegyvert fognanak megvedeni Nemetorszagot, Ausztriat stb. A sok elosdi amiig paran haboruznak, ok kajat rabolnanak es eroszakolnak az otthon maradt lanyokat, asszonyokat. Jol kibaszott magaval a nyugat!
Zokni
2022. szeptember 17. 16:39
Ha jól értem, a címben foglalt kijelentés azon alapul, hogy Szerző, aki a könyvét az Ukrajna megtámadása előtt írta, MOST azt mondta, ,,..hogy kalauzát jóval a háború kezdete előtt írta. „Ebben az optikában minden próféciája úgy néz ki, mint egy amerikai akcióterv, amelynek célja Oroszország meggyengítése és szétzúzása”..” Vagyis a klasszikus összeesküvés elmélet keletkezési menetét mutatja be a Mandi is. A legviccesebb az, hogy aztán szerintük - az orosz kommentár és a könyv szerzője szerint - az Usa-menetrendben az ,,emberjogi aktivisták” és a ,,független újságírók” fellépése jön O. o. ,,dekolonializálása” érdekében. (Hogy ki gyarmatosította volna Putyinsztánt, az kérdés..) Azért vicces, mert gondolom, papok ezrei imádkoznak már most is szerte a világban a békéért: ezek szerint Biden már a Jóistent is beszervezte..
yyyyxxxx
2022. szeptember 17. 16:35
Oké, hogy a mandiner egy az egyben átvesz egy orosz cikket, de nem kellene legalább a fonetikusan átírt cirill neveket visszarakni eredeti alakjukba? Mi jön legközelebb? Donald Tramp?
Lajoss
2022. szeptember 17. 14:39
Elég,ha a putyint likvidálják..na,jó,a medvegyevet is..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!