Ukrán vezérkari főnök: Fennáll a veszélye, hogy az oroszok taktikai nukleáris fegyvert vetnek be

2022. szeptember 07. 22:12

„Lehetetlen kizárni egy korlátozott nukleáris konfliktust, amelyben a harmadik világháború kilátásai már közvetlenül láthatóvá válnak” – fogalmazott Valeriy Zaluzhnyi.

2022. szeptember 07. 22:12
null

Ukrajna katonai vezetője arra figyelmeztetett szerdán, Oroszország azzal fenyeget, hogy nukleáris fegyvereket használ Ukrajnában, ami azzal a kockázattal járna, hogy „korlátozott” nukleáris konfliktus alakul ki más hatalmakkal – adta hírül a Reuters.

„Az ukrajnai háború, amely Oroszország február 24-i inváziójával kezdődött,

valószínűleg a jövő évre még keményebb harcokba fog torkollni

– mondta Valeriy Zaluzhnyi tábornok a Mykhailo Zabrodskyi képviselővel közösen írt és az Ukrinform állami hírügynökség által közzétett cikkben.

A cikk az ukrán főparancsnok eddigi legrészletesebb értékelését tartalmazta a háborúról, és élesen ellentétes üzeneteket adott a magas rangú ukrán tisztviselők által eddig hangoztatottakkal szemben.

Közvetlen veszély fenyeget, hogy az orosz fegyveres erők bizonyos körülmények között taktikai nukleáris fegyvereket használnak”

– mondta Zaluzhnyi.

„Azt is lehetetlen teljesen kizárni, hogy a világ vezető országai közvetlenül ne vegyenek részt egy korlátozott nukleáris konfliktusban, amelyben a harmadik világháború kilátásai már közvetlenül láthatóvá válnak” – áll a cikkben.

Nyitófotó: GLEB GARANICH / POOL / AFP

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madar299
2022. szeptember 08. 11:15
Nem értelek , Ti akik minden csőből lőttétek annak idején Bp.-et , most nyafogsz hogy az Oroszoknak van taktikai atomfegyvere nektek meg nincs és még lehet hogy használják is. Mire számítottál , akadémiát is végeztél, ott nem tanították , ahogy a háború eszkalálódik úgy vetnek be egyre több és egyre nagyobb hatékonyságú fegyvereket . A végén még úm. rendes atombombát is kaphattok a nyakatokba és akkor kinek fogtok majd panaszkodni , hogy nem ilyen lovat akartunk édesanyám !
pipa89
2022. szeptember 08. 10:56
Gleiwitzi fasiszta módra, ukikám?
termx
2022. szeptember 08. 10:40
Most komolyan, az egyenruhája feltűnően hasonlít egy SS-Oberst-Gruppenführer-re. A vér nem válik vízzé...
Arkoon
2022. szeptember 08. 09:33
Ha pofozol valakit, előbb utóbb visszaüt..... A brüsszeli idióták meg nyávognak ha kapnak 1 sallert. (meg az ukik is) Kedves EU f..kalapok fel kellene már ébredni, vagy kihúzni a fejeket az amcsik seggéből
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!