„Mariupol mészárosa” lesz Sojgu helyettese

2022. szeptember 25. 07:52

Mihail Mizincev a tegnap felmentett Dmitrij Bulgakov helyére lép majd.

2022. szeptember 25. 07:52
null

Amint arról tegnap beszámoltunk, leváltották posztjáról Dmitrij Bulgakovot, akinek a feladata az orosz védelmi miniszter helyetteseként a háború kezdetétől egész mostanáig az volt, hogy szervezze meg az orosz hadsereg logisztikáját.

Most az is kiderült, ki váltja őt: a BBC szerint nem más, „Mariupol mészárosaként” ismert Mihail Mizincev vezérezredes,

aki tavasszal a tengerparti város elleni támadást vezette.

A BBC beszámolója azt írja, hogy Bulgakov 2008 óta volt a posztján, de az utóbbi hónapokban egyre az oldalvonalra sodródott és sokan őt hibáztatták az orosz hadsereg logisztikai problémái miatt. Nemrég a közösségi médiában például elkezdett terjedni egy felvétel, amelyen az látható, hogy a frissen toborzott újoncok rozsdás fegyvereket kapnak.

Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. szeptember 25. 14:01
Mariupol a héten: https://www.youtube.com/watch?v=DuVIfMd5w-0 https://www.youtube.com/watch?v=FDnkMnUHdGE
matykox
2022. szeptember 25. 11:36
Na és? Mi ebben a hír vagy bármi izé? Gondolta volna valaki hogy hadvezetést lelkiszolgálat-vezetési tapasztalattal lehet gyakorolni?
rókabácsi
2022. szeptember 25. 09:02
a háború mikor volt emberi demokratikus nameg elviselhető!
RasPutin
2022. szeptember 25. 08:59
Ugye szóltak hírek hogy Putin kézbe vette az Ukrajnai hadműveletek irányítását. Nos a 2.VH. alatt ki volt az USA hadügyminisztere? Ő irányította az európai vagy a Csendes óceáni hadművelet? Vagy Eisenhower és Nimitz? És a hadmüveleten belüli csapatmozgásokat nem vette kezébe Sem Nimitz sem Eisenhower. Mindig az tudja jobban aki a csatatéren van és nem aki a Kreml bunkerjében. Ezért nem fog az orosz győzni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!