Lettország nem ad ki humanitárius vízumot a mozgósítás elől menekülő orosz állampolgároknak

2022. szeptember 21. 13:17

A lett hatóságok biztonsági okokból nem adnak ki humanitárius vízumot a mozgósítás elől menekülő orosz állampolgároknak – jelentette be szerdán Edgars Rinkevics lett külügyminiszter.

2022. szeptember 21. 13:17
null

A politikus a Twitter közösségi oldalán azt írta, hogy biztonsági okokból Lettország nem ad ki humanitárius vagy más típusú vízumot a mozgósítást elkerülő orosz állampolgároknak, és

Lettország, Litvánia és Észtország szeptember 19-e óta korlátozza a schengeni térségbe való belépést az uniós vízummal rendelkező, turisztikai, kulturális, sport- és üzleti céllal érkező oroszok számára. Lengyelország később szintén csatlakozik hozzájuk.

A balti államok fenntartották a mentességet az ellenzékiek, a családtagok, a tartózkodási engedéllyel rendelkezők, a diplomáciai képviseletek munkatársai számára, valamint humanitárius ügyekben, az áruszállítás és a közlekedési szolgáltatások megkönnyítésére, valamint a Kalinyingrádba be- és kiutazók részére.    

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán részleges mozgósítást rendelt el, amely a védelmi tárca szerint mintegy 300 ezer embert érint.

(MTI)

Nyitókép: Gints Ivuskans / AFP

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rézvirág
2022. szeptember 22. 06:00
Valaki hozz@értő,, légyszi világosítson fel. A tartalékos arrafelé nem szabad akaratából lett az?
eusebius
2022. szeptember 21. 18:01
A ruszki, akinek egyébként rendes egzisztenciája van otthon, szerető (,) feleség, gyerek, kutya-macska, pecabot és tanult szakma, pusztán hitvány életét mentené, de nem, Ő nem kell, inkább a 10 országon át menekülő, inkább nem jellemzem szakállasok. Ja, meg elvétve egy-két csaj. Emlékeztek még a kendős kis kedves Szlovenija? Szlovenija is a poor state! kijelentésére? Na ez a képmutatás. Humanizmus, ugyan már, azonnali politikai tőke.
nyugalom
2022. szeptember 21. 17:42
Szolidaris, emberséges!
Mag Ányos
2022. szeptember 21. 17:24
Lett? Szerintem, az valami foglalkozás lehet. De nem fizetik túl jól, nagyon kevesen vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!