Szankciókkal reagált Amerika az orosz annexióra

2022. szeptember 30. 19:09

Mi mással?

2022. szeptember 30. 19:09
null

Az amerikai pénzügyminisztérium közölte, hogy szankciókat vezetett be Oroszország katonai-ipari komplexumának 14 emberére, az ország központi bankjának két vezetőjére, vezető tisztségviselők családtagjaira és az orosz törvényhozás 278 tagja ellen,

A szankcionáltak között vannak:

  • Elvira Nabiullina, az orosz központi bank kormányzója, aki Vlagyimir Putyin orosz elnök korábbi tanácsadója.
  • Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes.
  • Mihail Miszustin orosz miniszterelnök és Szergej Sojgu védelmi miniszter családja.
  • 109 Állami Duma-tag.
  • Az orosz Szövetségi Gyűlés Föderációs Tanácsa és 169 tagja.

Ezen kívül az amerikai pénzügyminisztérium szankciókkal sújtotta:

  • 14 beszállítót, köztük két nemzetközi beszállítót, „Oroszország katonai ellátási láncainak támogatása miatt”.
  • 57 új szervezetet Oroszországban és a Krímben, amelyeket az USA azzal vádol, hogy segítették „az orosz hadsereg brutális támadását Ukrajna ellen”.

Az orosz védelmi beszerzésekkel kapcsolatos célpontok között volt egy kínai beszállító, akit a pénzügyminisztérium azzal vádolt, hogy támogatta a Radioavtomatika nevű, az USA által megjelölt orosz védelmi beszerző céget. Az USA figyelmeztetést adott ki más, Oroszország háborús erőfeszítéseit támogató országoknak is. Az amerikai pénzügyminisztérium közleménye szerint az Egyesült Államok Oroszországgal szembeni jelenlegi exportellenőrzései alkalmazhatók olyan harmadik országbeli szervezetekre, amelyek Oroszország és Fehéroroszország katonai és ipari szektorának anyagi támogatást kívánnak nyújtani.

Nyitókép: Mandiner Archív

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2022. október 01. 09:35
Joe bácsi, oké, akkor nem kaptok uránt! Sok kellemes áramkorlátozást!
kafabatka
2022. október 01. 08:17
"Az Egyesült Államok Kongresszusa olyan jogszabályt fogadott el, amely 12,4 milliárd dollárnyi új segélyt tartalmaz Ukrajnának..." A segélyt hogyan számolják el egymás között az államok? És az adományozó az állampolgárok felé? Az állam leírja a költségvetést terhelő kiadások közzül? Ez a pocsolya igen gazdag lelőhely,jobb mint az aranybánya. Esetleg a "segélynek" nevezett nem is az,hanem a hitel különös formája?
Kivűlálló
2022. október 01. 07:07
Én úgy gondolom, hogy akiből a szar is gázformájában, vagy jó esetben görbebottal jár ki, az ne dirigáljon más államoknak, mert ahhoz nagyon kevés!
BlancoAgilon38
2022. október 01. 06:30
Uránt azért vesznek. Kurva korrekt dolog ez az uSSa részéről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!