Műholdfelvételek szerint Putyin már készíti elő a „Repülő Csernobil” nevű atomrakétát

2022. szeptember 26. 08:03

A rakéta a tervek szerint 2025-re készült volna el, de a források szerint a fejlesztés felgyorsult az Ukrajnában zajló háború miatt.

2022. szeptember 26. 08:03
null

Új műholdfelvételek szerint Oroszország már teszteli hiperszonikus nukleáris rakétáját, amely nagy hatótávolsággal rendelkezik. A szakértők által „Repülő Csernobilnak” nevezett Burevesztnyik nukleáris meghajtású cirkálórakétát állítólag ebben a hónapban észlelték egy észak-oroszországi, távoli területen lévő tesztállomáson.

Putyin rakétáját, –  amelyet a NATO Skyfall néven emleget – az orosz elnök 2018 márciusában jelentette be nyilvánosan a nemzethez intézett éves beszédében, öt másik úgynevezett „szuperfegyverrel” együtt.

Tony Roper katonai elemző, aki évek óta tanulmányozza a Novaja Zemljáról készült műholdfelvételeket, a múlt hétvégén új képeket szerzett, amelyeket személyes honlapján osztott meg. A félelmetes rakéta – ami oroszul „viharmadarat” jelent – a tervek szerint 2025-re készült volna el, de a források szerint a fejlesztés felgyorsult az Ukrajnában zajló háború miatt – írja a The Sun.

Nyitókép: Gavriil GRIGOROV / SPUTNIK / AFP

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2022. szeptember 26. 20:12
...
Fed74
2022. szeptember 26. 16:43
Sírjatok Putyin szopó kutyák, van miért!!! Menekül a tömeggyilkos törpétek köcsögök!!!!!!!!!!!
ozdiszatir
2022. szeptember 26. 16:30
Má' megint egy szuperfegyver..mint a fantasztikus T14 Armata tank! Valahol megvan papiron...büdös vén geci! Ütné má agyon valamelyik muzsikja egy Bunkócskával...
Ferer
2022. szeptember 26. 12:57
Az Úristen irgalmazzon a világnak!!! Putyin viccet nem ismer, bármikor bevetheti több ezres atombomba kollekcióját. Itt por és hamu marad az emberiségből ha kitör az atomháború.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!