A Gazprom szerint robbanásveszélyes lenne, ha tovább üzemeltetnék az Északi Áramlat 1 gázvezetéket

2022. szeptember 05. 21:31

Az orosz gázvállalat rámutatott: korábban más turbináknál is észleltek a mostanihoz hasonló szivárgást, ami rendszerszintű hibára vall.

2022. szeptember 05. 21:31
null

Tűz- vagy robbanásveszélyes lenne az Északi Áramlat gázvezeték Portovaja kompresszorállomásán lévő Trent 60-as gázturbina további üzemeltetése az olajszivárgás kijavítása nélkül – közölte a Gazprom orosz állami gázvállalat hétfőn este.

A Gazprom pénteken jelentette be, hogy az eredeti tervek szerint háromnapos karbantartásra leállított Északi Áramlat-1 nem tudta folytatni működését, mert az egyetlen üzemben lévő Trent 60-as egységénél olajszivárgás lépett fel. A gázvezetéket

a tervezett karbantartás után szombaton kellett volna ismét üzembe helyezni, azonban a gázszállítás hétfőn sem indult újra.    

A német Siemens Energy szóvivője úgy reagált, hogy a cége a Gazprom megállapítását nem tekinti technikai indoknak a vezeték leállítására. „A gázturbina egység további üzemeltetése a feltárt hibák megszüntetése nélkül tűz- vagy robbanásveszélyt jelent, azaz az egész üzem ipari biztonságát érinti” – közölte Telegram-csatornáján a Gazprom. Az orosz gázvállalat rámutatott, hogy korábban más turbináknál is észleltek hasonló szivárgást, ami rendszerszintű hibára vall.

(MTI)

Nyitófotó: AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. szeptember 06. 08:27
Hullanak a gazpromos vezetők...
Sanyikám
2022. szeptember 06. 08:19
Ez AAZZ!!! :D
NagyÖreg
2022. szeptember 06. 07:30
Ursula a Magyar gázellátás meg torpedózásában mesterkedik minden áron! Uniós kivégző osztag parancsnoka!
balbako_
2022. szeptember 06. 07:29
Megmondták előre, ha baszogatják őket le is állítják végleg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!