Amnesty: Az abortusztörvény módosítása veszélyezteti a „teherbeesésre képes személyeket”

2022. szeptember 14. 19:21

A Soroshoz köthető szervezet „a biztonságos és legális abortuszra vonatkozó korlátozások”-ként utal a Szívhang-rendeletre.

2022. szeptember 14. 19:21
null

Az AmnestyHungary Twitter-oldalán reagált a magyar abortusztörvény módosítására, amelynek értelmében a szívhang meghallgatása szükséges az abortusz elvégzéséhez. 

„A biztonságos és legális abortuszra vonatkozó korlátozások veszélyeztetik a teherbeesésre képes személyeket” – írta bejegyzésében az Amnesty. Úgy látszik, hogy az Amnesty szerint nőkről beszélni már maradiság, szerintük a „teherbeesésre képes személyeket” érint az abortusszal kapcsolatos szabályok módosítása.

Majd hozzátették: „Az új magyar módosítás riasztó lépés, amely csak

Ezt azonnal hatályon kívül kell helyezni.”

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kortárs
2022. szeptember 18. 15:21
Az Amnesty-s hülyegyerekek, ha elvesztenék kitartotti állásukat, ezzel az értelmi képességükkel mehetnének gondozottnak valamelyik szociális intézménybe.
KBA98
2022. szeptember 15. 16:44
Szerintem csak nők szülhetnek, - magamból kiindulva - ugyanis 3 gyerek anyja vagyok és nem tapasztaltam, hogy a férjem szülni képes pasas! Ez a sok hülye meg dögöljön meg, mert csak a bajt turbózzák! Az ész és a gerinc elveszett!
bagira
2022. szeptember 15. 15:18
Mit várunk az lmbtq qrva kiképzőktől. Amnesty tiltakozása férfiakra miért nem vonatkozik , ők is szülhetnek .
Sándor
2022. szeptember 15. 13:41
barmok amnesty-nál, férfiaitok nyugodtan szülhetnek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!