A szerb elnök elutasítja Koszovó elismerését

2022. szeptember 23. 06:46

Aleksander Vučić az ENSZ Közgyűlésén vette elő Koszovó függetlenségének kérdését.

2022. szeptember 23. 06:46
null

Aleksander Vučić, Szerbia elnöke elutasította a koszovói kérdés megoldására vonatkozó dokumentumtervezetet, amelyet az uniós tárgyalófelek tettek le az asztalra – írja az Euronews. 

„Egyértelmű választ kérünk arra a kérdésre, amit a tárgyalópartnereimnek tettem fel.

Amelyet durván megsértettek, és amelynek Önök nemzetközi elismerést és legitimitást biztosítottak, legalábbis néhányan Önök közül. Erre a kérdésre még senki sem adott racionális választ" – fogalmazott a szerb elnök.

A portál hozzáteszi: Aleksander Vučić a múlt héten elutasította az Európai Unió koszovói különmegbízottja, Miroslav Lajcak, valamint francia és német tanácsadói által előterjesztett 10 éves ütemtervet Koszovó elismerésére.

Nyitóképen: Aleksander Vučić. Forrás: YouTube, képernyőfotó.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2022. szeptember 24. 07:50
Van, bár Putyin néha ritkította, mint 1999 ben is. Ezután indult be a csecsenek elleni háború. Csak ürügy kellett, mint Ukrajnában is.
Box Hill
2022. szeptember 23. 12:27
A szerbek se jöttek még rá, hogy mindenütt nem lehetnek egyszerre. Amikor feljöttek a magyarlakta Délvidéket betelepülni, el kellett jönni valahonnan.
Machete
2022. szeptember 23. 12:02
Így beszél egy igazi államférfi! Itt lenne az ideje a usa befolyását kipicsázni a kontinensről. Bohóckodjanak a saját földrészükön, dél amerikában vagy kanadában. Eljátsszák a világ sheriffjét, de ahová beteszik a lábukat, csak zűrt okoznak.
MyOp
2022. szeptember 23. 10:15
Koszovót már nem fog sikerülni visszaszerezni, el kellene engedni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!