The Guardian: Kétséges, mennyire tart ki az európai egység, ha Putyin elzárja a gázcsapot

2022. augusztus 15. 18:19

„Putyin nem maradhat hatalmon, hiszen egy álságos ogre, háborús bűnös” – fogalmaznak a cikkben.

2022. augusztus 15. 18:19
null

Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadójához, John Boltonhoz hasonlóan a  brit lap kommentárja is attól tart, hogy Európa kétségbe esik a gazdasági nehézségek miatt, és beadja a derekát az orosz elnökkel szemben, azaz hátba döfi Ukrajnát. Ezért azt sürgeti, hogy az orosz nép csukja le Vlagyimir Putyint, mert más út nincsen és a demokratikus közösségnek is erre kell törekednie – olvasható a The Guardian cikkében. 

A Joe Biden által meghirdetett stratégiai cél a háborúban, hogy

ám nem világos, hogy mennyire komoly a célkitűzés, amikor a NATO nem túl hősiesen visszautasította, hogy belekeveredjen a konfliktusba – fogalmaz a cikk.

Hozzáteszik: „Ily módon végzetes lehet, hogy egyre nagyobb szakadék tátong a retorika és a valóság között. Mind inkább felülkerekedik ugyanis a kétségbeeséssel határos aggály az energiapiacon és az élelmiszerárakban mutatkozó tovagyűrűző hatás, valamint a megélhetési költségek emelkedése miatt”.

Kétséges, mennyire tart ki az európai egység, ha a Kreml ura teljesen elzárja a gázcsapot.

A szankciók egyáltalán nem befolyásolták, de az összkép az, hogy Oroszország nem nyerhet, viszont nem is szenvedhet meghatározó vereséget. Olyan, mintha egy főzőedényben, folyamatosan nőne a lé hőmérséklete, de sosem érné el a forráspontot” – olvasható az értekezésben. 

„A Nyugat számtalanszor odavághatott volna”

Majd kifejtik azt is, hogy „a Nyugat számtalanszor odavághatott volna, de a sorozatos óvatoskodás arra utal, hogy nem igazán tartja elérhetőnek, illetve kívánatosnak az oroszok megalázását. Ehhez képest Kijevnek nincsenek jó opciói. Brutális, elhúzódó állóháború vár rá, ám eközben erősödik a rá nehezedő nyomás a fegyvernyugvás érdekében. Európa ugyanis gazdaságilag szenved és ebből a populisták húznak hasznot, Olaszországban és másutt”.

Ám fontos, amit Biden kifejtett, hogy Putyin nem maradhat hatalmon. Hiszen

egy álságos ogre, háborús bűnös, egy régmúlt kor rettenetes reminiszenciája.

Ha letűnik a színről, az megkönnyíti a helyzet rendezését. Ezért le kell vadászni, rács mögé kell dugni, ezt a stratégiai célt kell követni – írja a brit lap.

Nyitófotó: AFP

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. augusztus 18. 12:21
Titeket,uszitókat kellene pofánvágni..
drax
2022. augusztus 18. 06:18
Ez nem demokrácia. Az lenne a demokrácia, ha ezt a konzumidióta EU vezetést el lehetne zavarni a p.ba és visszacsinálni a normalitást. Még a tél beállta előtt.
svejk11
2022. augusztus 16. 15:18
Mondja a Guardian: „Putyin nem maradhat hatalmon, hiszen egy álságos ogre, háborús bűnös” Sztálinnak is voltak olyan dolgai, amelyek nem tetszettek sem az angoloknak, sem a franciáknak, sem az amerikaiaknak. De a franciák és az angolok csak ígérték a nagy nyugati segítséget, a németek ellen, de a német-szovjet lengyelországi megszállásakor csak a szemeiket forgatták két évig. Majd addig gazsuláltak Sztálinnál, és mindent megígértek Sztálinnak, ha ellenáll és felfogja a német csapatokat, akik Anglia elfoglalására készültek .... Ettől kezdve a csúnya Sztálinból aranyos JOE bácsi lett... Ettől kezdve nem számított a Holodomor sem ! A németekkel kokettáló ukránokból elöször német (NÁCI) segédcsapatok lettek, majd a front változásai következtében ezekből alakult meg a Magyarországot is megszálló II. Ukrán Front. Putyinnak sajnos igaza van, hiszen sok ukrán (pl: az AZOV ezred tagjai nyíltan nácinak vallják magukat. Ha az európai kormányok egy náci társaságot Goebbelsi retorikával elfogadhatóbb, mint a saját választó polgárainak elemi igénye, akkor valami nagyon nincs rendben Akkor azért kell dolgozniuk, hogy fegyvereket vásároljanak a fűtésre félretett GÁZ árából, amit ingyen odaadnak Zelenszkijnek,és amely fegyverek el sem jutnak a frontvonalra - részben a fekete kereskedelem, részben az orosz csapatok támadásainak következtében.
Rizsa
2022. augusztus 16. 09:01
Mit gondolnak ezek a vízfejűek. Azt hiszik , hogy bármit megmondhatják Putyinnak. Szóval Oroszország nem tagja az uniónak. Le vagytok szarva
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!