Orosz szóvivő: Diplomáciai szakításhoz vezethet, ha Washington a terrorizmus támogatójának minősíti Moszkvát

2022. augusztus 02. 17:23

„Mi készen állunk a helyzet bármilyen alakulására” – fogalmazott Marija Zaharova.

2022. augusztus 02. 17:23
null

Az orosz-amerikai diplomáciai kapcsolatok megszakításához vezethet, ha az Egyesült Államok terrorizmust támogató országnak minősíti Oroszországot – jelentett ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője keddi sajtótájékoztatóján, Moszkvában.

A szóvivő naivnak nevezte az amerikai politikusokat, ha azt hiszik, saját jogszabályaiknak a „nemzetközi joggal ellentétes alkalmazásával” rákényszeríthetik Oroszországot arra, hogy

az Egyesült Államok által kitalált szabályokon alapuló világrend szerint éljen.

Minden hatás ellenhatást vált ki. Egy ilyen lépés logikus következménye lehet a diplomáciai kapcsolatok megszakítása is. Ezen túl Washington azt is kockáztatja, hogy átlépi a pontot, ahonnan nincs visszaút – mondta Zaharova.    

„Ezzel Washingtonnak tisztában kell lennie. Mi készen állunk a helyzet bármilyen alakulására, és ha Washington úgy dönt, hogy teljesen leállítja a Moszkvával való együttműködést, mi túléljük” – tette hozzá. 

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. augusztus 03. 10:26
Édes Maria. Ez magyar?
Stingary76
2022. augusztus 02. 19:52
Értitek, tehát az USA azt mondja, hogy Oroszország terrorizmust támogató ország. Az USA mondja ezt, aki (csak egy példa) felfegyverezte az AlKaidat, aztán utána jópár évvel meg már terrorista lett, és belehalt vagy 1 millió ember az évek során az USA: ki a terrorista, majd mi megmondjuk dolgába. A főfő terrorimus támogató usa mondja meg majd mingyá' hogy igazából az Oroszország az.
Vitéz János
2022. augusztus 02. 19:46
Orosz szóvivő: Diplomáciai szakításhoz vezethet, ha Washington a terrorizmus támogatójának minősíti Moszkvát --- Pont ez a cél.
MayorAnna 03
2022. augusztus 02. 19:28
(Lenyűgöző könyvespolc...biztos baszott művelt a US elnöke...) A diplomáciai szakítás bőven benne van a pakliban: Oroszországot erre is rákényszerítik, mint Ukrajkna megtámadására. A US-nek egyetlen célja van: tűzbe borítani a bolygót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!