Dnyiprót és Harkivot lőtte az orosz hadsereg

2022. augusztus 23. 15:39

Dnyipro polgármestere szerint rakétaroncsdarabok zuhantak lakóházakra.

2022. augusztus 23. 15:39
null

A városban és a megyében megszólaltak a légoltalmi szirénák. A Borisz Filatov, Dnyipro polgármestere szerint rakétaroncsdarabok zuhantak lakóházakra. A városvezető részleteket későbbre ígért, mondván, hogy meg kell várni a katonai igazgatás jelentését. Arra kért minden lakost, hogy maradjon az óvóhelyen.

Az úgyszintén a keleti országrészben lévő Harkivot is orosz támadás érte. Ihor Terehov polgármester a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt írta, hogy

a város ugyanazon kerületét kétszer is lőtték kedden az orosz csapatok.

Az első, reggeli tüzérségi csapáskor egy lakóházat találtak el, személyi sérülés azonban nem történt. A légiriadót a megyeszékhelyen és a régióban helyi idő szerint délután két óra előtt lefújták.

Tűzpárbaj alakult ki a zaporizzsjai atomerőműnél

Dmitro Orlov, az orosz megszállás alá került Enerhodar polgárestere a Telegramon arról adott hírt, hogy a hétfői tűzpárbajban megsebesült a zaporizzsjai atomerőmű egyik dolgozója, és kórházba szállítása után meghalt.

Hétfőn a zaporizzsjai atomerőmű közelében orosz katonák gépkarabélyokkal rálőttek egy taxiként működő személyautóra

– emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda. Az incidensben az autó sofőrje a helyszínen életét vesztette. A taxi 24 éves utasa – aki kórházba szállítása után halt meg – az atomerőmű hőautomatizálási és mérőműhelyének egyik szerelője volt.

Az ukrán hírportál visszautalt arra, hogy a washingtoni Hadtudományi Intézet (ISW) korábbi előrejelzése szerint Moszkva igyekszik megteremteni annak feltételeit, hogy Ukrajnát vádolhassák a zaporizzsjai atomerőmű megtámadásával.

(MTI)

Nyitóképen ukrán rendőr nézi a pusztítás nyomait a legutóbbi orosz légicsapást követően Harkiv határában. Fotó: MTI/EPA/Szerhij Kozlov

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2022. augusztus 23. 17:26
Dnyepropetrovszk az. Meg Harkov.
pepita
2022. augusztus 23. 16:49
Arra azért kíváncsi vagyok hol lesz az oroszoknak a legújabb vörösvonal! Mert az AZOVosoknál,Krímnél, most a gyilkosságnál nem az biztos. Talán ha Moszkvát kezdik el lőni az ukik.
az ember
2022. augusztus 23. 16:42
Kijevet kellene lőni.
magyar demokrata
2022. augusztus 23. 16:36
Azt mondja Zelenszkij, hogy addig harcolnak, ameddig ukrán zászló nem leng a Krímben! Én meg arra kérem a jó Istent, hogy addig élhessek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!