Cseh miniszter a Reutersnek: Magyarországnak lépéseket kell tenni, ha uniós pénzt akar

2022. augusztus 31. 08:53

Mikulás Bek szerint Magyarország hitelességét rontja, hogy nem mutat szolidaritást uniós szintű ügyekben.

2022. augusztus 31. 08:53
null

Csehország EU-s ügyekért felelős minisztere, Mikulás Bek a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, Magyarországnak lépéseket kell tenni, és változásokat kell tudni felmutatni a jogállamiságot érintőterületeken, mielőtt bármennyit is kaphatna az EU-s helyreállítási alap forrásaiból.

Lengyelek igen, magyarok nem?

A miniszter szerint már sem a Bizottság, sem a tagállamok részéről nem látszik sok hajlandóság arra, hogy konkrét lépések nélkül higgyenek a magyar kormány ígéreteinek, és hozzátette, a kormány

Magyarország pénzügyi érdekeit szem előtt tartva végül rákényszerülhet a megkívánt reformok bevezetésére.

Bek azt is hozzátette, hogy míg Lengyelországgal sikerült elkezdeni együttműködni a megoldás érdekében, Magyarország hitelességét rontja, hogy nem mutatszolidaritást egyes uniós szintű ügyekben.

A nyitóképen Mikulás Bek. Forrás: Wikipedia

Összesen 255 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2022. szeptember 02. 06:25
A lengyelek lépéseket tettek, aztán hiába. Azt se kapták meg ami kötelezően járna nekik.
madárinfluencer
2022. augusztus 31. 23:40
Ha szolidaritás alatt a legnagyobb és leggazdagabb EU tagállamok liberális politikai elitje kívánságának ellenkezés nélküli teljesítését értjük, akkor Magyarország valóban nem szolidáris. Megtapasztaltuk már az EU-s szolidaritást 2015-ben, amikor a kerítés miatt össztüzet zúdítottak Magyarországra (pl. az osztrák taxisofőrből lett kancellár, a svéd hegesztőből lett miniszterelnök, az Európai Bizottság isiászos elnöke, az Európai Parlament érettségi nélküli elnöke stb......). Bezzeg mikor Erdogán tolta a menekülteket a görög határra, rohant az összes vezető politikus a görög kerítéshez, Ursulával az élen és a szolidaritás kifejezésén túl a pénzt is öntötték a görögöknek.
Gsss
2022. augusztus 31. 22:03
Magyarország SAJNOS aláírta az EU hitelszerződést , amiből a hitelre nincs szüksége, az Újjáépítési alap meg jár mint aláíró kezesnek. Egyébként azonnal fel kellene mondani az EU hitelszerződésben való részvételt országgyűlési határozattal. KILÉPNI AZONNAL az unióból Ez mocskos banda csak gyarmatosítani akar meg kifosztani mindenkit Tökéletesen igazuk volt az angoloknak HUXIT
Robertoo
2022. augusztus 31. 21:57
Ez meg ki a tököm? Nincs jobb dolga?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!