Iráni lap: Rushdie után „Trumpon és Pompeón a sor”

2022. augusztus 15. 11:40

A Kayhan elnevezésű iráni portál szerint az író elleni merénylet azt mutatja, hogy „nem nehéz feladat bosszút állni” a volt amerikai elnökön.

2022. augusztus 15. 11:40
null

Salman Rushdie írót pénteken támadták meg, az író súlyos állapotban van, lélegeztetőgépen tartják, egy szemét pedig akár el is vesztheti. A Rushdie-t ért támadást az iráni sajtó is kommentálta, a Reuters gyűjtése alapján pedig egyenesen örvendeznek, hogy valaki késsel támadt egy 75 éves íróra.

Az iráni keményvonalasok azzal fenyegetőznek, hogy megölik Donald Trump volt amerikai elnököt és Mike Pompeo külügyminisztert, miután merényletet követtek el Sir Salman Rushdie-val szemben – számol be a Telegraph. A Kayhan elnevezésű újság – amelynek szerkesztőjét személyesen Ali Khamenei ajatollah iráni legfelsőbb vezető választja ki – azt írja, hogy Rushdie után „Trumpon és Pompeón a sor”.

Isten bosszút állt Rushdie-n. Az őt ért támadás azt mutatja, hogy nem nehéz feladat hasonló bosszút állni Trumpon és Pompeón”

– olvasható a lap mai címlapján.

Fotó: MANDEL NGAN / AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trombitás Keresztély
2022. augusztus 16. 06:34
Trump nem egy keresztény-konzervatív úriember, aki a legmélyebb tiszteletben tartja mások kultúráját és vallását?
florin
2022. augusztus 15. 18:58
Bidé vérét nem kívánja Irán. Trump bezzeg ellenség. Lehet, hogy Rushdie-t bealdoztak a liberálisok?
NDAP1945
2022. augusztus 15. 16:54
Trump Irán ellensége, így érthető, Iránban még normálsi világ van, férfi férfi, nő nő.
LancelotDuLac
2022. augusztus 15. 14:07
"Iráni lap: Rushdie után „Trumpon és Pompeón a sor" - ez egy normális gondolat, bár már látnám!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!