Az FBI házkutatást tartott Donald Trump otthonában

2022. augusztus 09. 06:09

Homályos az ügy, az FBI azt sem közölte, milyen bírósági felhatalmazás alapján cselekedtek.

2022. augusztus 09. 06:09
null

Helyi idő szerint hétfő délután a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói jelentek meg Donald Trump floridai rezidenciáján. A volt elnök a közösségi médiában közölt üzenetben megerősítette a sajtóhíreket. Az FBI nem kommentálta az intézkedést, és azt sem közölte, hogy milyen bírósági felhatalmazás alapján cselekedtek. A New York Times értesülése szerint a hatóság emberei minősített iratokat kerestek, amelyeket a volt elnök hivatali idejének megszűnése után vitt magával. Más értesülések a 2021 január 6-i eseményekkel kapcsolják össze a házkutatást.

Egybehangzó hírek szerint a házból 15 doboznyi irattal távoztak.    

Donald Trump közleményében példátlannak nevezte a bejelentés nélküli házkutatást, ami egyetlen korábbi elnökkel nem történt még meg. A hatóság fellépése nem volt „sem szükséges, sem helyénvaló”, ügyészségi túlkapás, és az igazságügyi rendszer fegyverként való felhasználása – írta a volt elnök. A hatósági intézkedés idején Donald Trump nem tartózkodott a floridai épületegyüttesben, Mar-o-Lago-ban. A hírtelevíziók tudósításai szerint a házkutatásról szóló hírek kiszivárgása után a floridai ház közelében Trump-párti tüntetők jelentek meg.

(MTI)

Fotó: MTI/ EPA/ Pool/ Stefani Reynolds

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. augusztus 09. 13:45
Putyinnak és Hszinek el kell már ballagni az indiánok földjére és rendet tenni, mert amíg ez nem történik meg, addig ezek azt művelnek a világgal, amit csak akarnak. Úgy gondolom sokan egyetértenek itt és a nagy világban is ezzel. Van egy bizonyos határ, amit már rég átléptek, nem lehetne ezt engedni tovább, kerül amibe kerül!
olajfa1
2022. augusztus 09. 12:38
A "demokrata" fasiszták nagyon félnek Trump-tól...
zakar zoltán béla
2022. augusztus 09. 11:04
GyemokgráCIAja MAGMAjáMotyernyájá lyúeszkaja
gabricio
2022. augusztus 09. 10:53
És ürgebőrbe varrva megtalálták az iratokat....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!