Ciki: Azt hitte az éberségfigyelő, hogy alszik a sofőr, pedig csak kínai

2022. augusztus 03. 13:33

Érdekes módon, pont egy kínai márka autójában történt meg az eset.

2022. augusztus 03. 13:33
null

Meglehetősen kellemetlen esetek történnek Kínában. Több sofőr is tapasztalta, hogy az éberségfigyelő folyamatosan arra figyelmeztette őket, hogy fáradtak, illetve nem az útra figyelnek. Mint kiderült, az autókba beszerelt éberségfigyelő rendszer félreértelmezte a sofőrfigyelő (DMS) kamera adatait:

az ázsiai arcok aránylag apró szemei miatt azt hiszi, hogy a sofőr nem figyel vagy épp álmos.

Most épp a XPeng autókban bukkant fel ez a specifikus probléma, ami azért is különösen érdekes, mert egy kínai márkáról van szó. Egy egyszerű figyelmeztetés legfeljebb idegesítő lenne, ám a Navigation Guided Pilot rendszer az autóvezetőtől von le pontokat, előbbi tulajdonképpen úgy működik, mint egy digitális jogosítvány: az autó regisztrációjakor 100 pontot (Smart Driving Point) kap minden sofőr, amelyből szabálytalanság – ezesetben figyelmetlen vezetés – esetén automatikusan levonnak.

Nyitókép: Totalcar

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mizantróp
2022. augusztus 03. 15:32
Ez vicces, jót mosolyogram.
Box Hill
2022. augusztus 03. 15:14
Már a radar is rasszista.
Aerion
2022. augusztus 03. 15:07
Éberség, elvtársak. : S
Gyugyesz
2022. augusztus 03. 14:57
Apám kínai, anyám japán, én meg már alig látok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!