Jair Lapid: Izraelt nem kötelezi az esetleges iráni atomegyezmény

2022. augusztus 22. 21:07

Az izraeli miniszterelnök szerint a nyugati hatalmak nem tehetnek további engedményeket Iránnak.

2022. augusztus 22. 21:07
null

Izraelt nem kötelezi az Iránnal esetleg megkötendő nukleáris egyezmény – közölte Jaír Lapid izraeli miniszterelnök Emmanuel Macron francia elnöknek telefonbeszélgetésükben a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál hétfői beszámolója szerint.

Az izraeli miniszterelnök egyértelműen Macron tudomására hozta, hogy Izrael ellenzi a 2015-ös egyezséghez történő visszatérést, szerinte

a nyugati hatalmak nem tehetnek további engedményeket Iránnak, de ha lesz megállapodás, akkor az nem kötelezi majd Jeruzsálemet. 

„Izrael továbbra is mindent elkövet, hogy megakadályozza Iránt a nukleáris képességek megszerzésében” – emelte ki közleményében a beszélgetésben elhangzottakat az izraeli miniszterelnöki hivatal. Az izraeli miniszterelnök kifejtette, hogy az egyezmény felújítása további jelentős pénzeszközöket biztosítana Teheránnak a közel-keleti térségben folytatott terrortevékenysége finanszírozásához.    

Bécsben tavaly november óta folytatódnak a tárgyalások az iráni atomprogramról 2015-ben kötött megállapodás megmentésére Teherán és a még részes hatalmak (Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Oroszország és Kína) között.

A tárgyalások egyik célja az Egyesült Államok visszaléptetése a szerződésbe, amelyet Washington 2018-ban egyoldalúan felmondott,

és ismét bevezette az atomalku keretében korábban feloldott szankciókat.

(MTI)

Nyitófotó: Maya Alleruzzo / POOL / AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2022. augusztus 23. 08:27
A zsidókat még az ENSZ BT határozatai sem kötelezik semmire, azzal is a seggüket törlik ki. Csak és kizárólag a megszerezhető haszon és a megszerezhető idegen tulajdon a cél, minden áron. Akiknek meg ez nem tetszik, azok mind antiszemiták, nácik vagy magyarok. Arról pedig, hogyan lehetne őket munkára fogni, Magyarország tiszteletére kötelezni, disznóságaikat feltárni, társadalomban elfoglalt pozícióikat legalább százalékos szinten bemutatni, nemhogy írni, de lassan gondolni is tilos. Hiszen kormányunk vezetője szerint mi vagyunk a legjobb barátaik Európában. (itteni helyzetükből ítélve ez tényleg így van) Egy szaros dániel nevezetű ügyvéd pedig Izraelben röhög és gúnyolódik rajtunk!
fpéter
2022. augusztus 22. 23:03
Hát persze bazmeg, robbantsátok fel egymást! Simán!
Estragon
2022. augusztus 22. 22:47
Ezek azok (isrühell), akiknek mindent szabad és lehet, nekünk meg kuss??!
A közösség tagjaként
2022. augusztus 22. 22:32
Hajrá Irán! Kötetlenül bumm a zsidók picsájába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!