A Fehér Ház tagadja, hogy tudott volna előzetesen a házkutatásról Trump házában

2022. augusztus 15. 06:49

Azonban a Fehér Ház szóvivője kijelentette, hogy nem kommentálhatja az FBI nyomozására vonatkozó felvetéseket Donald Trump ügyében.    

2022. augusztus 15. 06:49
null

Ahogy megírtuk az FBI házkutatást tartott Donald Trump, volt amerikai elnök otthonában. A Fehér Ház szóvivője vasárnap tagadta, hogy az elnöki hivatal előzetesen tudott volna a Donald Trump korábbi amerikai elnök floridai birtokán tartott házkutatásról, amelyet múlt hétfőn bírósági végzés alapján folytatott le a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).

Donald Trump szerint olyan iratokat is magukkal vittek, amelyek ügyvédi titoktartás körébe tartoznak. Karine Jean-Pierre az ABC News műsorában a korábbi elnök elleni eljárások átpolitizáltságára vonatkozó vádakra reagálva kijelentette, hogy az igazságügyi minisztérium, amikor a törvény végrehajtásáról van szó, teljesen független, az ezzel ellentétes híresztelések valótlanok.    

A szóvivőt Elise Stefanik New York-i republikánus szenátor szavairól kérdezték, aki azt állította, hogy az FBI intézkedése kevesebb mint száz nappal a sorsdöntő félidős választások előtt „hatalommal való teljes visszaélés és hatáskör túllépése” volt azzal a politikussal szemben, aki a 2024-es választásokon a legvalószínűbb kihívója lesz a demokraták jelöltjének.  A Fehér Ház szóvivője a televízióműsorban kijelentette, hogy nem kommentálhatja az FBI nyomozására vonatkozó felvetéseket Donald Trump ügyében.    

A korábbi elnök vasárnap saját közösségi oldalán arról írt, hogy az FBI által elvitt dokumentumok között ügyvédi titoktartás körébe tartozók is voltak. Azt kérte, hogy ezeket azonnal adják neki vissza. A hatóság állítása szerint a lefoglalt iratok között több minősített, köztük szigorúan titkos volt, amit Donald Trump és jogi képviselői vitatnak, azt állítva, hogy hivatalból való távozása után az elnök feloldotta azok minősítését.    

Szintén vasárnap a belbiztonsági minisztérium és az FBI a helyi és állami rendvédelmi szervek figyelmét hivatalos közleményben hívta fel az erőszak megnövekedett veszélyére a rendvédelmi hatóságok, igazságügyi szervek és kormányzati tisztségviselők ellen a Mar-a-Lagóban, Donald Trump floridai ingatlanán történt intézkedés nyomán.

(MTI)

Nyitókép: STRINGER / AFP

Kapcsolódó

Trump minden titkosított iratot visszajuttatott Washingtonba. Donald Trump előző amerikai elnök egyik jogásza júniusban aláírt egy nyilatkozatot, amelyben az áll, hogy a Trump Mar-a-Lago-i rezidenciáján tárolt összes titkosított dokumentumot visszajuttatták a kormánynak. Bővebben..

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. augusztus 16. 09:03
Szóval az elnök, mint a végrehajtó feje nem felelős a hozzá tartozó igazságügyi minisztérium által engedélyezett házkutatásokért? Ott ahola a miniszter (akit maga az elnök nevez ki) maga a legfőbb ügyész, azaz a vádhatóság feje is. Amúgy az elnök arról sem tud, hogy a Pelosi házelnök az USA képviseletében (nem magánemberként) egy diplomácialag necces találkozóra készül. A nemzetközi jog 1 USA-t ismer el, USA mint állam felelős azért, ha valaki a nevében jár el. Azt viszont elfogadom, hogy Bidennek gőze sincs az egészről, mert már régen nem érzékeli a körülötte lévő valóságot. Azt tudjuk, hogy nem ő vezeti az USA-t, de azt nem tudjuk, hogy akkor ki. Ez sokkal veszélyesebb.
zakar zoltán béla
2022. augusztus 15. 17:04
zugzughazugzug
gyaloggos
2022. augusztus 15. 13:13
TÉÉÉNNYYYLEEGGGGG? EZT legfeljebb a BIDEN-hívőkkel lehet megetetni! AZ USA előző ELNÖKÉNEK házkutatásáról ne t6udjon a FEHÉR HÁZ! ccccc!
Barnabás.N
2022. augusztus 15. 12:01
"igazságügyi minisztérium, amikor a törvény végrehajtásáról van szó, teljesen független, az ezzel ellentétes híresztelések valótlanok. " Ja, Biden fia mocskos ügyeit, noha ismerték, miért csak az előző választás után hozták nyilvánosságra? Miért mondták addig, hogy orosz dezinformáció? Miért is nem került elő máig Clintonné szervere, amit a saját otthonában tartott, hogy arról bonyolítsa le a hivatalos levelezését, saját email fiókból? Vagy lemaradtam valamiről, őt már elítélték?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!