Medvegyev: Csak másfél forgatókönyv létezik a háború lezárására

2022. augusztus 25. 17:50

Az orosz exelnök szerint az ukrán győzelmet jósoló nyugatiak hazudnak, és a választóikat manipulálják.

2022. augusztus 25. 17:50
null

Csütörtökön a hetedik hónapjába lépett az Ukrajnában zajló háború, a Guardian pedig egy elemzésben a következő hat hónap lehetséges kimeneteleit jósolta meg.

A cikkben szó esik a közelgő télről, a nyugati segítség – szerintük – elégtelen voltáról is, és megállaptják, hogy a harcoló felek egyre kimerültebbek, elvesztették a lendületüket.

Minderre reagált Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, aki Telegram-posztjában azt írta: csak másfél forgatókönyv létezik a következő hónapokra.

„Kijevben és a Nyugat ukránbarát országaiban ukrán győzelmet jósolnak” – kezdi Medvegyev, majd úgy folytatja: ez az egész csak hazugság, demagógia, a választók manipulálása.

„Csak másfél forgatókönyv van. Az első a különleges hadművelet valamennyi céljának elérése és eredményeinek egyértelmű elismerése Kijevben. A második egy katonai puccs Ukrajnában, majd a különleges művelet eredményeinek elismerése. Ezek a lehetőségek. Tertium non datur” – szögezi le az exelnök.

Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Pool/Jekatyerina Stukina

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Farkas Árpád
2022. augusztus 26. 18:00
Lefordítom: Oroszország egy legyengített fegyvertelen Ukrajnában érdekelt. Az oroszok vagy elérik céljukat vagy megölik az ukránokat. Az oroszok sztálinista gyilkosok és ha Zelenszkij megbukik gondolja lesz olyan ukrán, aki elismeri a területrablást? Puccs? Azok csak hazaárulók lehetnek. A törpénél törpébb bálvány vallású is megszólalt. Ebből is világos az oroszok nem akarnak sem tárgyalni, sem békét. Így volt ez a Szovjetunió idején is, mikor tárgyaltak velük csak húzták az időt és újabb agressziót követtek el . Ebből is látszik mi Putyin példaképe a vér nem válik vizzé.
stug
2022. augusztus 25. 19:56
Az orosz exelnök szerint a ruszki győzelmet jósoló putyinisták hazudnak, és a választóikat manipulálják.
zara
2022. augusztus 25. 19:49
hát ukrajna nem fog nyerni, de pár ezer orosz halottért a nyugat szivesen feláldoz pár százezer ukránt...
Laceh
2022. augusztus 25. 18:39
Végetek van libsik! Április 3.-án ismét pezsgőt bontok! Egy nagyobb győzelemre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!