Orosz Biztonsági Tanács: Japán vissza akarja venni a második világháborúban elvesztett területeit

2022. július 05. 13:32

Nyikolaj Patrusev kritikusan szemléli az amerikai jelenlétet a csendes-óceáni térségben.

2022. július 05. 13:32
null

Nyikolaj Patrusev, az Orosz Biztonsági Tanács titkára úgy fogalmazott: „Japán vissza akarja venni a Kuril-szigeteket”.

Mint a TASZSZ hírügynökség is írja: Moszkva és Tokió fél évszázada, a II. világháború óta tárgyalásokat folytat a Kuril-szigetekről. A két fél ugyanis nem jutott megállapodásra arról, kihez tartozik a szigetcsoport déli része. 1945-ben a Kuril-szigetek a Szovjetunió részét képezték, Japán azonban magának követeli Iturup, Kunashir, Shikotan, és a környékükön található kisebb szigeteket. Oroszország szintén igényt tart ezekre a területekre.  

„A határkérdéseket a Távol-Keleten jelentősen befolyásolja az amerikai katonai jelenlét a sarkköri, valamint csendes-óceáni térségben.

Ezek miatt akarja Japán visszavenni amásodik világháborúban elvesztett területeit”

– vélekedett Patrusev.

Nyitóképen: Orosz hadihajó. Illusztráció. Fotó: Vitaliy Ankov / Sputnik / AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2022. július 05. 16:15
Trianon nem áll örökké. Ezt egyre világosabban látni, csak még nem tudjuk a konkrétumokat. Nem lehet, hogy mindenkit megelégítsenek, csak mi szívjunk tovább!
kukasmacska
2022. július 05. 15:53
Ebben mi az újdonság? Japán szerint hozzájuk tartoznak a szigetek, ezt mondják évtizedek óta.
Pathfinder76
2022. július 05. 15:38
Szeretnének még egy atombombát? Három a japán igazság?:+)
Reszelő Aladár
2022. július 05. 15:26
Ez elmúlt évtizedek közép-európai történetírásának alapja a határok megváltoztathatatlansága volt. Mert ami ezer éveken át mozoghatott ide-oda, az a többé már nem mozoghat. Csak közben felbomlott a SZU, Csehszlovákia, Jugoszlávia (egyre kisebbre). Most pedig a II Világháború vesztese visszakövetel egy szigetcsoporot az egyik győztestől, amit a másik győztes legszívesebben nyomban oda is adna neki. Veszélyes idők jöhetnek, így nem meglepő, hogy egyre nagyobb tempóban fegyverkezünk. Adódhat úgy, hogy használni is kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!