Az oroszok állítják, gigantikus olajmezőt találtak

2022. július 07. 15:11

Az orosz Rosznyeft bejelentette, hogy 82 millió tonnás olajmezőt fedeztek fel az északi sarkvidéki Pecsora-tengerben.

2022. július 07. 15:11
null

A Rosznyeft a térségben végzett olajfúrás során 82 millió tonnás olajmezőt fedeztek fel – írja az Origo az Oilprice.com orosz vállalat közlése alapján.

A feltárt mennyiség hozzávetőlegesen 540 millió hordó olajat takar, azonban kérdés az, hogy ebből mennyit lehet gazdaságosan kitermelni. Az olaj minőségét tekintve a cég közölte, hogy a szabad folyású olaj »könnyű, alacsony kéntartalmú, valamint alacsony viszkozitású«. A Rosznyeft az eredményt kommentálva hangsúlyozta, hogy ez is bizonyítja az érintett térség jelentős olajpotenciálját. 

A társaság júniusban jelentette be, hogy folytatja a Vosztok elnevezésű olajprojektjét, amely Igor Szecsin, a Rosznyeft vezetője szerint az egyetlen olyan olajprojekt ma a világon, amely stabilizálhatja az olajpiacot.

Nyitókép: VALERIY MELNIKOV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

 

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2022. július 08. 10:18
...a németek most hoznak egy törvény.hogy a területük 2%-ára kötelesek szélerőművet telepíteni....a zöldek...pfuj
Zsaturnuzs
2022. július 08. 07:41
Ez a "gigantikus" olajmező 2 hónapig sem fedezné az orosz kőolaj-kitermelést, napi 10,6 millió hordót: hu.wikipedia.org/wiki/K%C5%91olajtermel%C5%91_orsz%C3%A1gok_list%C3%A1ja Az eredeti hírben nyoma sincs a "gigantikus" jelzőnek: oilprice.com/Energy/Energy-General/Russia-Announces-82-Million-Ton-Arctic-Oil-Discovery.html Az Origo fújta fel a hírt, a Mandiner kritikátlanul vette át. Kár.
Gyzoltan
2022. július 08. 06:42
"Az olaj minőségét tekintve a cég közölte, hogy a szabad folyású olaj könnyű, alacsony kéntartalmú, valamint alacsony viszkozitású." Csábítóan jó minőséget közölnek... Még kívánatosabbak lesznek a zsidó hódításnak, a zsidó hódítóknak... Kijev már elesett, ott már berendezkedtek, Moszkva következik...
Krupp Skya
2022. július 07. 21:35
Nem kell a véres olaj, inkább megfagyunk az uránokért akik tripperesen, Kankósan végig baszták Európát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!