Soros György fia nagyobb katonai szerepvállalást szeretne látni az oroszok ellen

2022. július 01. 12:11

A „filantróp” fia szerint nincs esély tárgyalásos úton a békére.

2022. július 01. 12:11
null

Az Európai Külkapcsolati Tanácson (ECFR) vett részt a milliárdos Soros György fia, ahol az orosz-ukrán konfliktusról és a háború kapcsán szükséges lépésekről is kifejtette a véleményét – számolt be róla az Origo. Alexander Soros egy kerekasztal-beszélgetésen arról beszélt, hogy csak az atomfegyverek miatt nem tudunk háborút vívni.

Ha az oroszoknak nem lenne atomfegyvere, akkor olyan intervencióval kellene szembenéznie, mint a Szerbiának a délszláv háborúban 

– jelentette ki. 

Soros fiának jobban tetszene az aktív fellépés

Szerinte az éghajlatváltozás elleni harcra is azt mondjuk hogy hajlandóak vagyunk áldozni rá, de a valóságban mégsem. Ugyanez igaz Ukrajna támogatására is. 

Ahogy a portál írja, Külkapcsolati Tanács a Soros-hálózat egyik fontos, háttéremberekből álló fóruma, ahol a számukra legfontosabb politikai kérdésekről egyeztetnek. A think tank ülésein időnként magyar tagok – például Bajnai Gordon egykori baloldali miniszterelnök, valamint Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége – is képviseltetik magukat, s maga Soros György is rendszeresen mond ott beszédeket.

Soros György a májusi, Davosban tartott Világgazdasági Fórumon is háborúpárti nézeteinek adott hangot: ismét a harmadik világháború kitörésének lehetőségét emlegette, s a "szabad világ" megőrzésének előfeltételének nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnök erőire mért vereséget.

Nyitókép: Képkocka, Videa

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikkadt Szöcske
2022. július 02. 09:49
Egy izmosabb nukleáris rakéta kellene a hátsó feledbe bébi, hátha akkor megnyugodnál.
europész
2022. július 01. 20:21
Sátán fattyú.
Hesperia
2022. július 01. 20:11
Van még kérdése valakinek? Kérdés még, hogy ki és mi jelenti a legnagyobb fenyegetést ma a világra?
SzabóGéza
2022. július 01. 17:05
El kell seperni ezeket a szemétládákat a föld felszínéről!!! Minél előbb, annál jobb!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!