Lukasenka szerint Litvánia emberi jogokat sért

2022. július 07. 10:54

Szerinte a litván politikusok megpróbálták kioktatni Fehéroroszországot az emberi jogokról, holott jelenleg a saját lakosaik jogait nyomják el.

2022. július 07. 10:54
null

Lukasenka kritizálta a litván hatóságok döntését, mivel nem engedik a lakosoknak, hogy Fehéroroszországba utazzanak – írja a liner.hu. Ezzel kapcsolatban az elnök elmondta, miért engedte el a vízumra vonatkozó követelményeket:

Miért döntöttem így? Mert Fehéroroszország vendégei általában a szomszédból jönnek. Kik ezek az emberek? Szerintetek nekik nincsenek belarusz gyökereik? Ezek a mi embereink. Litvánok, lettek, lengyelek, mindnek van itt eltemetve családtagja.”

Sőt, az elnök szerint jelenleg senki nem védi meg az átlagos európaiakat, mivel mindenki hozzászokott a kényelmes élethez és ahhoz, hogy a politikusok parancsokat kapnak Washingtontól.

Nyitókép: MAKSIM BLINOV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Kapcsolódó

Lukasenka: Már rég döntöttem arról, hogy részt veszünk a hadműveletben. „Mindig is orosz testvéreink mellett álltunk, és ez így is fog maradni” – fogalmazott a belarusz elnök. Bővebben...

. „Mindig is orosz testvéreink mellett álltunk, és ez így is fog maradni” – fogalmazott a belarusz elnök.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. július 07. 11:45
ideje volna megoldást találni. a gyülölet politikája csődöt mondott. a szankció és embargó politikája csődött mondott a fegyverbeszállítás politikája csödöt mondott
Vakfolt
2022. július 07. 11:22
Lassan kiderül, hogy a lenézett oroszok maradtak csak európaiak, az önmagukra oly büszke nyugatiak meg csak amcsi seggszopók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!