Afrikai migránsok foglaltak el egy ukrán menekülteknek fenntartott befogadóközpontot Párizsban

2022. július 19. 09:50

A több száz afrikai illegális migráns egyenlő bánásmódot követelt.

2022. július 19. 09:50
null

„Mindannyian ukránok vagyunk” – ezzel a jelmondattal foglalta el mintegy ötszáz illegális afrikai migráns Párizsban a Porte de Versailles nevű konferenciaközpont 2-es csarnokát, amely ukrán menekülteket befogadó központnak ad otthont, derül ki a Le Parisien cikkéből.

A migránsokat segítő La Chapelle Debout nevű civil szervezet Twitter-bejegyzése alapján

azt szeretnék elérni, hogy lakhatást és iratokat biztosítson a francia állam minden bevándorlónak, nemzetiségtől függetlenül.

A civilek azt kifogásolják, hogy csak azoknak adnak menedéket a konferenciaközpontban, akik bizonyítani tudják, hogy megfelelő állampolgárságúak, a többiektől pedig megtagadják a segítséget. 

Az illegális migránsok azzal érvelnek, hogy ők már azelőtt ott voltak, hogy az ukránok megérkeztek volna. A civilek és az afrikai bevándorlók a következőket követelik: feltétel nélküli lakhatást, tartózkodási és társadalombiztosítási jogot, továbbá azt szeretnék, hogy az is részesüljön segélyben, aki csak néhány napig tartózkodik az országban.

Fotó: ANTOINE MERMET / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teréz A Piréz
2022. július 19. 16:15
Úgy tűnik, a muszlim testvérek is hibátlanul magukévá tették a legfőbb lipsi doktrínát: az vagy, akinek vallod magad. :D
llnnhegyi
2022. július 19. 15:45
Következnek: Belgium Hollandia Svédország Spanyolország Portugália Görögország? Megindultak a migránsok. Egyenlő jogokat követelnek. A befogadó országok kötelesek megadni ezt!
Megtalálta
2022. július 19. 13:34
Transzukránok.
Kristály
2022. július 19. 13:14
Irány az Elyzé palota , hely büvivel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!