„Népfelkeléstől” tart Timmermans, ha a télig nem sikerül kezelni az európai energiaválságot

2022. július 09. 08:25

Hogy a lázadást elkerülje, a zöld átmenetért felelős uniós biztos akár még a szénhez is visszanyúlna.

2022. július 09. 08:25
null

„Népfelkeléstől” tart Frans Timmermans zöld átmenetért felelős uniós biztos. Ha idén télen az európaiak nem fognak tudni befűteni, az véleménye szerint akár lázadáshoz is vezethet. Hogy ez ne történhessen meg, a biztos akár még a szénhez is visszanyúlna, és véleménye szerint ez a klímaváltozás elleni küzdelmet sem vetné vissza – feltéve, hogy csak rövidtávú kilengésről van szó.

„Ha az energia hiánya miatt a társdalmunk belviszályba kezd, akkor biztosan nem fogjuk tudni teljesíteni a klímavédelmi céljainkat. Akkor biztosan nem fogunk tudni eljutni oda, ahova kéne, ha az energiaválság súlyosan kettészakítja a társadalmat. Biztosítanunk kell, hogy a tél közeledtével az emberek ne maradjanak hidegben, és hogy az iparunk a jelen körülmények között is a lehető legjobban működjön, mivel az egyetlen dolog, ami Putyin malmára hajtja a vizet, az a társadalmunk megosztottsága.”

Hozzátette, hogy elég régóta van a politikában ahhoz, hogy tudja, az emberek csak az azonnal érezhető válságok miatt aggódnak, a hosszútávúak miatt nem.

Elmondta, hogy a legfőbb célja az, hogy november elsejéig megnyugtassa az uniós polgárokat, hogy nem kell fűtési válsággal szembenézniük. Ehhez akár kőszenet is felhasználnának. „Ha most azt mondanánk, hogy mától nincs több szén, nem lennénk túl meggyőzőek egyes tagállamokban, csak még a mostaninál is magasabbra szítanánk az indulatokat”.

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Összesen 281 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Elmekortan
2022. július 10. 14:44
Bogár doktor emlegeti az európai birodalmakat, a spanyol után a hollandoknak volt nagy tengeren túli birodalma. A spanyol Mózes hitűek mérhetetlen kincsei oda áramlottak, abból hódítottak . Ázsia Afrika, még az USA is holland gyarmatokkal tele. Protestánsok voltak, kérlelhetetlenek a spanyolokkal szemben, aztán az angolok túlléptek rajtuk. Nagyon kevés lehet a hithű református holland, Timmermans katolikus, világpolgár. Nyelvzseni, mint Vadai Ágnes, ez lehet Isten adománya, szándékai Sorostól (ördögtől valók)
Korrupt Kornél
2022. július 10. 13:26
Beszartál mi, aljadék! Népfelkelés elsőpőr téged is, meg a korrupt rohadék hazaárulók gyülekezetét! Rakétákat rátok!
fogas paduc
2022. július 10. 11:56
Szóval, a dolgok előbb, utóbb a helyükre kerülnek. Timmersman úr a történelem szemétdombjára...l
fogas paduc
2022. július 10. 11:50
Fúrkós bottal fognak elzavarni titeket. És akkor még jól jártatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!