Az ukrán külügy Orbánnak: nem a szankciók teszik tönkre Európát, hanem Oroszország háborúja

2022. július 16. 10:10

A külügyminisztérium szóvivője szerint a magyar kormányfőnek „nem a szankciók feloldásán kéne dolgoznia, mikor ukrajnai gyerekeket ölnek meg hidegvérrel”.

2022. július 16. 10:10
null

Reagált a ukrán külügyminisztérium Orbán Viktor pénteki kijelentéseire, a miniszterelnök reggeli rádióinterjújában kritizálta az Oroszországgal szembeni szankciókat. A Telex beszámolója szerint a kijevi külügyminisztérium szóvivője emlékeztette a magyar miniszterelnököt, hogy a szankciókat arra válaszul vezették be, hogy Oroszország háborút indított Ukrajna ellen.

Oleg Nikolenko szerint van értelme a szankcióknak, gyengítik az agresszort. A szóvivő azt üzente Orbánnak, hogy

nem a szankciók teszik tönkre Európát, hanem Oroszország háborúja. És nem a szankciók feloldásán kéne dolgoznia, mikor ukrajnai gyerekeket ölnek meg hidegvérrel.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2022. július 16. 22:54
Ebben is tévednek. A teljesen elhibázott EU-s szankciók és nem az egyébként 2014-ben kezdődő orosz-ukrán konfliktus teszi tönkre Európát.
smnl
2022. július 16. 19:10
Nem EU érdek Ukrajna háborúban tartása, nem EU érdek Oroszország szankcionálása....a brüsszeli nácik rég nem az EU érdekei szerint politizálnak.
konfucius
2022. július 16. 17:49
Ti a donbaszban orosz gyerekeket öltetek, és minden más nációt fenyegettek. Egy hangot se tőled. Miattatok van a háború, ti kezdtétek, ti nem akartok tárgyalni semmiről, és miattatok dől romba egész Európa. Még azok az országok is, akik maguktól nem lennének olyan hülyék, hogy ebben az egészben részt vegyenek. Úgyhogy kussolj!
kitiltott
2022. július 16. 16:46
Na gyerünk Fotelpartizánok ! Szeretnék látni egy ellenzéki intézkedés csomagot pontról pontra.. Nem hőbörögni kell hanem a lakosság minimum felét a saját oldalatokra állítani.. Meg kell győzni bennünket hogy az a jobb mindenkinek országnak nemzetnek gazdasagnak amit ti javasoltok.. Na gyerünk elő a farbával.. Az O1G és birkák a fideszesek az édes kevés ..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!