A németek fele nem akarja, hogy a válogatottjuk részt vegyen a katari VB-n

2022. július 03. 18:01

A lakosság jelentős része szerint a közel-keleti országban az építkezések során a rendezők megsértik a vendégmunkások jogait.

2022. július 03. 18:01
null

A dpa német hírügynökség által megrendelt, reprezentatív felmérés szerint az emberek 48 százaléka ellenzi a Nationalelf vb-szereplését amiatt, hogy a közel-keleti országban az építkezések során a rendezők megsértik a vendégmunkások jogait, emellett számos haláleset is történt a nem megfelelő munkakörülmények miatt.

A megkérdezettek 28 százaléka vélte úgy, hogy Hansi Flick kapitány együttesének részt kell vennie a november 21-től december 18-ig tartó tornán,

míg a fennmaradó 24 százalék nem kívánt véleményt nyilvánítani az ügyben.

A németek a vb csoportkörében Japánnal, Spanyolországgal és Costa Ricával csapnak össze. Bernd Neuendorf, a német szövetség elnöke és Nancy Faeser belügyminiszter még a rajt előtt Katarba látogat.

Fotó: ANKE WAELISCHMILLER / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2022. július 04. 13:03
Pedig a meccsek kezdete előtt ott is le lehet (vagy kell) majd térdelni. Még imaszőnyeget is biztosítanak hozzá. Csak a szivárványos karszalagott kell otthon hagyni, már ha a megkövezést nem akarják kipróbálni...
Szuper
2022. július 04. 09:23
Menjenek csak! Ott lehet aztán igazán a szivárványos karszalaggal, zászlócskákkal, beszaladgálásokkal ratyiskodni! Vigyétek a Müncheni polgármestert is Biztosan ott is értékelnék a mutatványotokat... Fajgyűlölők vagytok, vagy felsőbbrendűeknek érzitek magatokat (újra)??? Gané, besz@ri, szánalmas banda!
DE JÓ
2022. július 04. 01:18
Nagyon helyes. Így legalább már Katar sem fog olajat, meg gázt szállítani nektek! :DDDDDDDDDDDD
remi
2022. július 04. 00:16
A katariak már kijelentették, helyesebben be, hogy a buzizászlót azonnali letartóztatással és 7-11 év kóterral honorálják. Mivel tömeges provokáció várható sztem toborozni kéne vendégmunkásokat dutyiépítésre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!