Zelenszkij sürgeti az amerikai polgármestereket, hogy szakítsák meg az orosz testvérvárosi kapcsolataikat

2022. június 04. 14:02

Az ukrán elnök példaként említette Chicagót, amely Moszkvát nevezi meg testvérvárosaként, valamint Jacksonville-t és Murmanszkot, San Diegót és Vlagyivosztokot, valamint Albanyt és Tulát.

2022. június 04. 14:02
null

Ukrajna elnöke felszólította az amerikai polgármestereket, hogy szakítsák meg kapcsolataikat azokkal az orosz városokkal, amelyekkel testvérvárosi kapcsolatokat tartanak fenn – számol be a BBC. „A zsarnokoknak nem szabad megengedni, hogy a szabad világhoz fűződő kapcsolatokat élvezzenek – mondta Volodimir Zelenszkij az amerikai polgármesterek konferenciájához intézett online beszédében.

Példaként említette Chicagót, amely Moszkvát nevezi meg testvérvárosaként, valamint Jacksonville-t és Murmanszkot, San Diegót és Vlagyivosztokot, valamint Albanyt és Tulát. Zelenszkij arra is felszólította a polgármestereket, hogy vonják be városaikat az ukrajnai újjáépítési erőfeszítésekbe.

Fotó: Drónnal készített légi felvétel az amerikai rabszolgaság eltörlése emléknapjának alkalmából rendezett ünnepség résztvevőiről Chicagóban 2020. június 19-én.MTI/EPA/Tannen Maury

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2022. június 05. 17:27
Ez még él addig veszély az egész világra támogatja Soros és az EU. Vagyok ők pusztulnak vagy mi
BAJA
2022. június 05. 07:34
kijafaxom az a Zelenszkij
Takagi
2022. június 04. 21:51
Csicska USA hopp!
Ninini
2022. június 04. 20:38
Egészen döbbenetes ez a patyomkin államfő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!