Vlagyimir Putyin: Minden a terv szerint halad, a katonáink nyomulnak előre

2022. június 30. 13:04

„A munka nyugodt, ritmikus ütemben folyik. A katonák előrenyomulnak és közelednek azokhoz a végpontokhoz, amelyeket a hadműveletnek ebben a fázisában el kell érniük” – fogalmazott az orosz elnök.

2022. június 30. 13:04
null

Az Ukrajnában végrehajtott „különleges hadművelet” a terv szerint halad – nyilatkozta a TASZSZ hírügynökségnek Vlagyimir Putyin. A Az orosz elnök még azelőtt adott interjút, hogy visszaindult volna a háború óta első külföldi útjáról.

Putyin leszögezte: a hadművelet célja a Donbász elfoglalása, az ott élők megvédése, és „olyan viszonyok megteremtése, amelyek garantálják Oroszország biztonságát”. Ezután azt is hozzátette, hogy az akció a terveknek megfelelően alakul. 

„A munka nyugodt, ritmikus ütemben folyik. A katonák előrenyomulnak és közelednek azokhoz a végpontokhoz, amelyeket a hadműveletnek ebben a fázisában el kell érniük. Minden a terv szerint halad” – fogalmazott az orosz elnök.

Putyint arról is megkérdezték, hogy mi a „különleges hadműveletek” lezárásának végső dátuma. „Nincs szükség arra, hogy dátumokról beszéljünk. Én ezt sosem teszem, mert az élet és a valóság nem így működik. Ezeket a dolgokat nem lehet dátumok közé szorítani” – válaszolta az elnök.

Hozzátette: sok minden múlik azon, hogy mennyire intenzívek a harcok, és hogy mekkora veszteségeket szenved az orosz hadsereg. 

„Mindenekfelett arra is figyelnünk kell, hogy megvédjük a katonánk életét” – mondta.

Putyin egy másik orosz hírügynökségnek, a  RIA Novosztyinak is nyilatkozott. Elmondta: a hadművelet célja nem változott, a taktikák, amelyeket az orosz hadsereg alkalmaz, azok viszont igen.

Azok a taktikák, amelyeket a Védelmi Minisztérium javasol, hogy hova mozgassuk a katonákat, milyen objektumokra csapjunk le” – mondta Putyin. Az is kiderült, hogy nem ő vezeti konkrétan a hadműveleteket.

„Habár én vagyok a főparancsnok, nem végeztem el a vezérkari akadémiai képzést. Ezért megbízom azokban, akik ehhez értenek. Ők pedig úgy cselekszenek, ahogy azt megfelelőnek látják a végső céljaink érdekében” – mondta.

Kapcsolódó: Stier Gábor: Szeptember-októberre teljesen elfoglalhatják az oroszok a Donbaszt  A külpolitikai újságíró szerint az ukránok nem kapnak már annyi hadi támogatást nyugatról, mint amennyi kellene, ez pedig azt jelenti, hogy hősies küzdelemmel is csak elhúzni tudják a háború végét. Bővebben is érdekel.

  A külpolitikai újságíró szerint az ukránok nem kapnak már annyi hadi támogatást nyugatról, mint amennyi kellene, ez pedig azt jelenti, hogy hősies küzdelemmel is csak elhúzni tudják a háború végét.

Nyitókép: MTI/AP pool/Alekszandr Zemljanyicsenko 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zenitaph
2022. július 01. 15:20
munka nyugodt, ritmikus ütemben folyik" a nyugodt munka mellett alig pár tízezer embernek kell meghalnia és néhány milliónak földönfutóvá valnia és tényleg csak pár nagyváros tűnik el a föld színéről
tintapaca
2022. június 30. 15:49
Ukrajna marad a régi Galícia, tenger nélkül. Az oroszokat mindig a nyugat támadta meg a német lovagrendtől - Alekszandr Nyevszkij a Ladoga-tavon győzött -, Báthory István lengyel királyig - feldúlta Moszkvát -, XII. Károly svéd királytól - a nagy észki háború Nagy Péter ellen -, Napoleonig - Krími háború - angol-török-francia szövetségben -, orosz japán háború a Távol-Keleten angol felbújtásra. Az I. vh. kivétel, mert ott az orosz támadott, de 1938-ban Halhin Golnál a japán támadást verte vissza Zsukov, majd jött a II. világháború. A XVIII. sz végétől az angolok, majd az USA orosz gyűlölete irányította az akciókat, mert nem sikerült - több évszázad alatt sem -, rátenni a kezüket Szibéria mérhetetlen természeti kincseire. Ami Szibériában megtalálható, abból a világon mindenütt hiány van. És a tundra száz évenként 80 kilométert vonul vissza, átadva a helyét a tajgának - amely vegyesen lombos és fenyő erdő -, és új életterek és nyersanyagkincsek válnak hozzáférhetővé. Persze az usákoknak ott lenne Kanada és Grönland, de nekik Szibéria kell. Egy vezető usák politikus(nő?) mondta nemrégiben, hogy micsoda igazságtalanság, hogy Oroszország egyedül birtokolja Szibériát. Azt meg most mondták, hogy az Északi Sarkvidéken visszahúzódó jég lehetővé teszi az egész évi hajózást, és hogy az USA meg akarja szerezni az efölötti ellenőrzést. Ez a kegyetlen és meztelen igazság. Ehhez az oroszok és Kína is hozzá szólbak majd, nyilván.
Akitlosz
2022. június 30. 14:35
„A munka nyugodt, ritmikus ütemben folyik. A katonák előrenyomulnak és közelednek azokhoz a végpontokhoz, amelyeket a hadműveletnek ebben a fázisában el kell érniük. Minden a terv szerint halad” – fogalmazott az orosz elnök." Talányosan fogalmaz. "A hadműveletnek ebben a fázisában" Ha nem lesz béke, akkor lesz 3-as fázis is.
Akitlosz
2022. június 30. 14:27
"Vlagyimir Putyin: Minden a terv szerint halad, a katonáink nyomulnak előre" Azért adják fel a Kígyó szigetet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!