Orosz salátát is felszolgáltak a NATO-csúcson

2022. június 29. 08:21

Többen értetlenkedtek, de a sali gyorsan elfogyott.

2022. június 29. 08:21
null

A 24.hu arról tudósít, hogy szerdán Orbán Viktor miniszterelnök is megérkezett a madridi kétnapos NATO-csúcsra, melynek legfontosabb témája az orosz-ukrán háború. A Reuters cikke szerint éppen a jelenlegi helyzet miatt többeknek komoly meglepetést okozott, amikor átfutották a menüt, melyen az orosz saláta is szerepelt, ami krumpliból, borsóból, répából és majonézből készül. Egy spanyol étteremben persze nem lenne ebben semmi meglepő, közkedvelt étel ez náluk, de azért a jelenlegi helyzetben több nemzetközi tisztviselő és újságíró is felvonta a szemöldökét az étlap láttán, írják.

Estére már átnevezték „ukrán salátára”

A Reuters cikke szerint azért

hamar túltették magukat a vendégek a kis malőrön és gyorsan elfogyott a saláta.

Hozzátették: az esti banketten viszont már a védelmi és külügyminiszterek számára felszolgált menüben „ukrán salátaként” tálalták fel az ételt. Így megy ez.

Kép forrása: Pixabay (illusztráció)

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2022. június 29. 16:51
Amúgy kis mennyiségben, ritkán a ruszki saláta finom jó kaja.
Anadag
2022. június 29. 16:04
Itt miért is nem lehet smile-izni... Ez tipikusan a szemem-behunyva-félkézzel-arconmászom-magam esete...
erossvass
2022. június 29. 13:15
Nekem az orosz kék mindenhonnani kitiltása tette be az ajtót. Egy állat is azonnal tetű a neve miatt. A hússaláta... bagatell...
airmax
2022. június 29. 12:53
"...átkerresztelték ukrán salátára.." :))))) Most majd jön, hogy Csajkovszkíj, Rimszkíj-Korszakov, Puskin, Gogol, Siskin, Rjepin... Mind ukránok voltak... :)))))))))))))) A komcsik mindíg átírják, mind a múltban, mind a jelenben azokat a dolgokat amik ellentmondanak az ideológiájuknak. basszki a cárok csak azért nem voltak ukránok, mert gonoszok voltak, és középkoriak... :))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!