Orbán Viktor: Magyarország támogatja Moldova uniós tagjelöltségét

2022. június 16. 09:35

A kormányfő moldovai kollégájával áttekintette az ukrajnai helyzetet, különös tekintettel a menekültválságra. Mindkét ország Ukrajna szomszédja, a háború elől menekülők százezreinek nyújt segítséget Moldova és Magyarország is.

2022. június 16. 09:35
null

Az ukrajnai háborúról és Moldova európai integrációjáról tárgyalt telefonon Orbán Viktor miniszterelnök moldovai hivatali partnerével, Natalia Gavrilitával – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár csütörtökön.

A megbeszélésen áttekintették az ukrajnai helyzetet, különös tekintettel a menekültválságra; mivel mindkét ország Ukrajna szomszédja, a háború elől menekülők százezreinek nyújt segítséget Moldova és Magyarország is. Orbán Viktor pozitívan fogadta a moldovai kormány tervét, hogy az ország megkaphassa az európai uniós tagjelölti státuszt.

Magyarország támogatni fogja Moldova EU-integrációját, végig a tagsághoz vezető folyamat során

– tájékoztatott a megbeszélésről a sajtófőnök. Hozzátette: Natalia Gavrilita és Orbán Viktor tárgyalásukon méltatták a két ország történelmi kapcsolatait, és támogatták a kétoldalú gazdasági és képzési együttműködés további erősítését.

(MTI)

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. június 16. 13:58
Miért akar más országoknak is rosszat? Ez csúnya dolog tőle.
Kanmacska
2022. június 16. 12:56
"Moldávia szar hely!"
anegy_
2022. június 16. 12:47
OV észjárásában, politikus képeségében nem kételkedem. Ő a főni, ő dönt.
Sróf
2022. június 16. 11:02
Így kell csinálni. Magyarország minden ország uniós tagságát támogassa. A visszautasítást hagyjuk a morálbajnokokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!