Átnevezik Mariupolt: ezután is Mariupol lesz a neve, de immár oroszul fogják Mariupolnak hívni

2022. június 07. 11:52

A különbség egy betű, az i-t az ukránok i-vel, az oroszok и-vel jelölik.

2022. június 07. 11:52
null

Az orosz hatóságok nekiláttak, hogy a Donyeck megyében elfoglalt nagyváros, a háború előtt félmilliós Mariupol határát jelző kék-sárga betonbetűket elbontsák. A helyükre új betűk kerülnek, amelyeken immáron oroszul írják majd a város nevét, miként az „egy normális orosz városhoz” illik.

Mariupol ettől még Mariupol marad, a különbség egy betű, az i-t az ukránok i-vel, az oroszok и-vel jelölik. Emellett a színösszeállításban is változás várható.

 

 

Nyitókép: Twitter

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tárkány Álmos
2022. június 07. 17:01
Görög város - Mária városa, Mariupolis (Konstantin városa meg Konstantinoupolis, nem podig Istambul). Kotródjatok onnét szlávok - mindegy hogy ruszkik vagy ukránok vagytok - semmi közötök hozzá!
Ólat a trolloknak
2022. június 07. 14:49
Örkény István: Makacs sajtóhiba Helyreigazító közlemény Lapunk keddi számában hírt adtunk arról, hogy a svéd tudományos akadémia díszdoktorrá avatott egy magyar tudóst - akit - őszinte sajnálatunkra - "dr. Pálpéter Péter Pál" néven említettünk. Ráadásul nemcsak a szövegben, hanem a tudósítás címében is hibásan közöltük a Pálpéter Péter Pál nevet. A jeles magyar tudós neve helyesen: doktor Pálpéter Péter Pál.
Reszelő Aladár
2022. június 07. 14:17
Majd amikor kiderül, hogy Európa ragaszkodni fog az eredeti határokhoz, bármennyire is abszurd és lehetetlen azok visszaállítása, akkor majd tiszteltettel feltehetjük a kérdést, hogy 102 éve miért nem volt az? Ha Ukrajna működhet úgy, hogy a polgárainak 40%-a másnak vallja magát. Akkor a Monarchiával mi is volt a gond? Romániával és Ukrajnával szemben van lényegi területi követelésünk, Szlovákiával szemben nincs, mert ott állami szintű a deficit.
Szuper
2022. június 07. 13:18
A foglalkozás elérte a célját! Az oroszok tudják és teszik a dolgukat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!