Súlyos vonatbaleset történt Németországban

2022. június 03. 21:04

Legkevesebb hárman életüket vesztették, hatvan embert kezelnek, közülük tizenhatot súlyos sérülésekkel.

2022. június 03. 21:04
null

Garmisch-Partenkirchen járási körzeti hivatalának szóvivője a német dpa hírügynökségnek arról számolt be, hogy legalább hatvan embert kezelnek, közülük tizenhatot súlyos sérülésekkel. Péntek este az illetékes hatóságok bejelentették, hogy újabb halottat találtak a mentés közben.    

A regionális vonatjárat München felé tartott és délben siklott ki

– tájékoztatott a szövetségi rendőrség egyik szóvivője.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet

A szerencsétlenség következtében három vagon felborult, a helyszínre riasztott hatóságok a szerelvény ablakain keresztül húzták ki az utasokat. A beszámolók szerint minden korosztályból láttak el sérülteket, de, mint arról a szóvivő beszámolt,

nem kizárt, hogy a nyári szünet kezdete miatt sok iskolás korú utazott a vonaton.

A vonaton hozzávetőlegesen 140-en utaztak. Mivel a szerelvény elzárta a vonalon közlekedő járatok elől a síneket, a Münchenből, valamint Mittenwaldból érkező vonatok rövidített útvonalon közlekednek, a vonalat összekötő Garmisch-Partenkirchenben pedig pótlóbuszok segítik a terelt forgalmat.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/NETWORK PICTURES

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2022. június 04. 11:14
Putyin a hibás! Ursula,Biden ,Zelenszkij segít!
Vasalo
2022. június 03. 22:38
Sajnos Szlovákiában, ahol egy elromlott személyvonatba rohant az odaküldött segélymozdony. Allitolag 100 sebesült van.
sersem
2022. június 03. 22:20
"Putyin volt a hibas. Pont,mint a z elemiszer es energia valsagnal, a majomhimlonel es az inflacional. Ha adtak volna nehezfegyvereket Ukrajnanak, ez a szornyuseg sosem kovetkezett volna be." -Zelenszkij (vagy Kuleba/Nepopp/BBC/Biden/mindenkij)
zrx8
2022. június 03. 22:03
Szerencsére a fontos dolgokra, mint a diverzitás, azért figyel a Deutsche Bahn https://www.deutschebahn.com/de/konzern/Arbeit-der-Zukunft/diversity-6878324
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!