FAZ: Az Európában elszigetelt Orbán örülhet, hogy az amerikai jobboldal konzervatív utópiaként ábrázolja hazáját

2022. június 15. 09:24

A német lap szerint Orbán Viktor az amerikai jobboldal „szupersztárjává” vált.

2022. június 15. 09:24
null

„Most Orbán Viktor az amerikai jobboldal »szupersztárja« – egy autokrata, aki keresztülviszi az elképzeléseit, ahelyett, hogy versenyeznie kellene a plurális társadalom más erőivel. A magyar autokratát olyannyira hősies figurává stilizálták, hogy májusban először rendezték meg külföldön – Budapesten – a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC)” – olvasható a Frankfurter Allgemeine Zeitung printben megjelent cikkében.

A lap arról ír, hogy a konferencián Donald Trump, akit videón kapcsoltak, és Orbán Viktor nagy államférfiakként hódolhattak egymás előtt.

Az Európában elszigetelt Orbán örülhet, hogy az amerikai jobboldal konzervatív utópiaként ábrázolja hazáját,

ahol a sokat emlegetett kultúrharcot jobb- és baloldal között „vasmarokkal” a konzervatívok javára dönti el – fogalmaz a FAZ szerzője.

A német újság szerint Orbán tavaly lépett elő az amerikai jobboldali konzervatív szcéna kedvenceként, amikor

a Fidesz kétharmados többségét használta fel arra, hogy lebontsa a demokráciát az országban.

Rod Dreher, a The American Conservative magazin újságírója, korábban a Mathias Corvinus Collegium kutatói ösztöndíjasa, Orbánt a konzervatív értékek védelmezőjeként ünnepli a „baloldali globalisták” hatalomkoncentrációjával szemben. Dreher szerint a baloldal identitáspolitikája egy olyan kulturális forradalom jelzőfénye, amelyben a nonkonformistákat társadalmilag kiközösítik, mint a szovjet totalitarizmus idején.

Nyitókép: Mandiner-grafika. Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2022. június 16. 02:43
A FAZ elmehet a FAszba.
fatman
2022. június 16. 02:30
milyen sírás lesz, ha 2 év múlva visszajön Trump... :)))))
Megtalálta
2022. június 15. 16:25
Hiába elszigetelt, ha aztán a történelem mindig őt igazolja. Hülyék vagytok, és csak a hülyék vesznek komolyan titeket.
airmax
2022. június 15. 15:18
Szerintem utána kellene nézni ennek a FAZ cikknek... Ez ugyanis konzervatív lap.. De mint a legtöbb nyugat-európai lap az irányultságánál sokkal szélesebb véleménynek ad lehetőséget és közöl cikkeket... Kizárt, hogy ez a cikk (név illetve hivatkozás nélküli ) a szerkesztőségi vélerményt tükröző írás lenne. Amúgy meg a libsik legfőbb sportja, hogy a média minden szegmensét megszállják a véleményükkel... Nem szabad abba a hibába esni, hogy az az újság véleményének fogadjuk el... Ugyanaz mint amikor a volt komcsi most libsi magyar újságíró kiküld valamit egy haveri lapnak, aztán itthon úgy adja el, hogy az a külföldi lap véleménye... Ugyan már...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!