Elhunyt a bokszoló, aki akkora ütést kapott, hogy szellemekkel harcolt

2022. június 08. 20:38

A beszüntetett mérkőzés után mesterséges kómában tartották az ökölvívót, akinek az életét már nem tudták megmenteni.

2022. június 08. 20:38
null

Hétfőn beszámoltunk arról az ijesztő jelenetsorról, ami a Bokszvilágszövetség égisze alá tartozó, Dél-Afrikában rendezett könnyűsúlyú ökölvívó-címmérkőzés tizedik menetében történt: Simiso Buthelezi annyira megzavarodott ellenfele, Siphesihle Mntungwa ütésétől, hogy egy nem létező ellenfelet követve a levegőt csapkodta. Két nappal később a Dél-Afrikai Ökölvívó-szövetség tudatta, hogy Buthelezi belehalt a mérkőzésen összeszedett agysérülésébe.

Simiso Buthelezi edzője kedden megerősítette, hogy a beszüntetett mérkőzés után mesterséges kómában tartották 24 éves tanítványát, aki nemrég szerzett diplomát állat- és növénytanból.

A mindössze öt mérkőzésen (négy győzelem, egy vereség) fellépő Buthelezi olyan súlyos agysérülést szenvedett az összecsapáson, hogy még aznap (kedden) életét vesztette – jelentette be szerdán a dél-afrikai szövetség.

„A szövetség és Buthelezi családja mély fájdalommal tudatja, hogy életét vesztette Simiso Buthelezi. A viadal vége felé az ökölvívó összeesett, kórházba szállították, és ott kiderült, hogy agysérülést szenvedett, ami belső vérzéshez vezetett. A kórházban Buthelezi úr a lehető legjobb ellátásban részesült, de belehalt a sérülésbe” – áll a gyászhírt megerősítő közleményben.

Nyitóképünk illusztráció. Forrása: CHRISTIN KLOSE / DPA THEMENDIENST / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Káj-Ármin
2022. június 09. 15:34
Fejvédő? R.I.P!
Akitlosz
2022. június 08. 23:51
A sport egészséges. Erősíti a testet és a lelket. Focistáknál még a térdet is.
szóda
2022. június 08. 22:16
Az a balhorog amit kapott, nem tűnt erősnek, ezt írtam annál a felvételnél is ide a mandira. Érthetetlen. Vagy már előzőleg is bekapott egy kemény ütést, vagy ez olyan helyen érte hogy kárt okozott, de inkább eleve a fej anatómiája lehett érzékeny. Hallottam ilyenről. Sajnálom szegényt!
Muki46
2022. június 08. 21:32
Szerencsére embernek nem esett baja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!